Wednesday, September 30, 2015

ragam Adam

malam ni tak mengantuk la plak..Adam dengan hubby kemain best tido touch touch hidung. alolo manja sangat..jeolus iolss..
Adam tido kemain buas nya...kesana sini pusing sana pusing sini..tgk2 dah kat bawah...haha...AK dengan haqi tido dah macam hape..ikut dia punya style la...

Adam ni tido ada satu tabiat..which is tiru mumy dia...haha..kitaorg tido mesti nak park kaki dekat papa...Adam tido pusong mcm mana pun mesti kaki nk par dekat papa dia gk...sama la mcm aku..hihihi

see...camni la kegemaran weolss..papa redha je. berebut rebut nk sendeng kaki dekat papa..hihi

skrg ni pun Adam dh byk pandai dah..
hari ni duk men give me 5 je dengan papa dia..sekarang ni pun dah pandai agah orang..memang terhibur la dengan gelagat dia..
video
k lah jumpa lg kalau rajin
bye2

Friday, September 11, 2015

semalam diawan, harini belayar di lautan, gitu konsepnya..:-p

kisahnya adalah bersambung dengan entry terbang di awan biru..
gituuu..
sape faham, faham la...aku malas nak letak link..
nampak tak kat sini iolss makin bizi..
sejak ada buak comel dalam rumah ni iols dah tak ada masa nak berlengah-lengah..
everything nak zapp..zasss...sapppp...
kena laju..macam juga nak update entry ni...
so nanti blog ni mungkin akan jadi less word..akan penuh gambar je..wakakkak..

ok lah actly kisah ni time berbuka puasa hari tu..
ni acara wajib office..iaitu berbuka puasa sama-sama..
company sponsor so ko baik pegi..
merasa la nak naik cruise kan..
nak harap pakai duit sendiri...
kejap ar aku kira dlam bank ada berapa *lapairmata

aku dapat call just nice time landing dari kapalterbang hari tu..
hati ni mlas ar angkat no office ni..
iolss kan cuti..
pehal call kan..hahah kuang ajo je perangai ni..
api sebab atas dasar rasa tanggungjawab kot2 ada kerja memerlukan kerjasama iolss pun pick up la..
skali di tanya.."kak esok nak join makan2 atas cruise x?"
aku terus je jawab ok...
hahahah...pastu bila dah letak fon gelabah eh boleh bawa husband and anak x?
hahahhaha...ko mampu turun kapalterbang lupa ingatan kejap...
penin woiii naik kapaterbang ni...
so tanya balik, since boleh bawa family iols ok jewww........

so first time bawa adam join event..
mak kau ni cuak tahu tak..
dah la time tu adam byk bf lagi dari botol,,,
maka aku dah pepare segala benda dlam beg dia..
prepare dari a sampai z..
tkot anak meragam wei...tak kan nak suh cruise patah balik kot..
kang dia suh aku berenang di lautan hijau...x mau aku...

naik cruise dekat putrajaya je yer..
ko jangan nak fefeling naik cruise pg obeersi..
hahah..dia buat buffet ramadan atas cruise..
satu cruise just nice utk kitaorang satu company..
kalau tak silap rate dia rm127/person..
rezeki dapat makan...hahahah..






weolss antara yang terawal sampai..
bese la aku kalau bawa adam tak suka lambat-lambat..
harus datang awal servey tempat dulu..
bese la mak yang gelabah..
anak rileks je..
lapa kan dia nagis ler..
mak kau yang berpeluh..*fuh*lap peluh.

yang paling suka kat sini adalah keselesaan..
sampai sana ko lepak dulu dekat lobby dia sampai azan maghrib..
berbuka dulu minum makan bauh kurma..
pastu solat..ada surau kat lobby..
lepas tu baru gerak naik cruise..
so no worries fikir nak solat kat mana..
aku suka...dulu makan dekat pullman pun ok gak..surau dekat..
lepas solat boleh sambung makan lagi..


ada anak makan kena gilir-gilir la..
so bapak dia makan dulu..iols entertain adam walaupun dah ada orang yang duk entertain..
tapi adam mana nak layan kan..lepas bagi dia susu..dia lelap kejap..mmg time dia pun kol 8.30 tu tido..time ni cruise tak gerak lagi..dia bagi kiata makan-makan dulu..bertenang-tennag dulu sambil dengar kumpulan apa tah hibur-hiburkan kitaornag...



ok turn papa dio pulak jaganya..
nasib adam tido...hahah
dlm 8.45 camtu baru cruise ni belayar...
45 minit gak lak dia belayar...pusing-pusing tasik putrajaya ni..
cantik gila view dia malam-malam..
boleh feeling titanic..
hahahhahahahhahah





boleh naik atas and pegi depan kalau nak ambil angin luar...
kitaorang tak lepak lama pun sebab takot adam selsema..


45 minit belayar..selasai sudah..
perut kenyang hati senang mata pun mengantok..
adam pun dah start nak ek ek ek...
bese la dia kalau nak nyenayak kena nenen jugak..
maka bertabah la mak kau ni nak memujuk...




selesai sudah pelayaran kitaorang...
memang best sangat..
adam pun still under control..
merengek skit2 tu bese la..
thanks you bos lanjeee...
lain kali lanje la lagi....
hahahahahhah

Sunday, September 6, 2015

terbang di awan biru

assalamualaikum..
maaf ler..sesapa yang baca blog ni macam baca story  lapuk..
hahhaha..banyak sangat kenangan yang tak sempat nak share..
ingat nak simpan dalam kepala ni je..tapi menjak dah makin bertambah usia macam ingat tak ingat je kan..lagipun ni la kenangan manis yang aku lalui sepanjang hidup..
biarlah lambat update pun, janji update..hahahha..
lama tak menaip nak tulis puntak reti rasa...

baiklah ni kisah kami anak beranak pulang ke kampung naik flight bawak adam..
first experience la bagi aku and adam..haqi memang dah bese..
kau tahu perasaan aku nak bawa anak ni...rasa cuak weh...yela time tu adam dalam 3 bulan kot..
tujuan nak balik sebab nak menyambut puasa kat kampung..tapi weolss balik pada first puasa ritu..

flight kol 8.30, jadi kena berbuka kat klia 2 la..
decide tinggal kereta dekat putrajaya sentral and naik klia transit kat situ..
first time jugak bagi weollss...
hahhahah..


alhamdulillah adam ok je naik erl ni..sepanjang perjalanan ni haqi yang banyak handle adam..aku tak de energy sgt weh..yela puasa pulak tu menyusu kan..so energy lost skit...penin penin je...huhu..
sampai2 klia, terus masuk..malas nak jalan-jalan sebab takot adam meragam...


 boarding time..nasib akak aku balik sekali...ada la jugak orang boleh gilir-gilir..
waktu ni adam ok lagi..
time nk terbang tu...mak aiiii dia punya nagis tu rasa nak turun kapalterbang balik..
mungkin dia tak selesa sebab bising...
so jalan penyelesaian nya aku selak baju bagi susu je la..
mujurrrrrrrr dia tido lena....














 4 hari di kg...ni time nak balik key ell..
delay lak flight..huhuhuh..
sama gak..adam meragam time nak naik and turun..
mungkin telinga dia tak selesa sebab berdengung kan..
and as usual kena bagi nenen la..
pastu dia lelap...






 turun-turun tido lagi..sampai la rumah...hahha







ok tu je...
hahhaha...
aku tak tahu nak cite ape..
lama-lama belog ni jadi tempat aku simpan picture je nanti...
ok la tu..