Thursday, May 30, 2013

CIRI-CIRI SUAMI YANG SWEET DAN ROMANTIK

sapa yang nak or dah jadi suami..sila take note.......kuang3...

suami yang romantik adalah:-

1. Call isteri time waktu keje sebab nak cakap rindu.

2. Peluk isteri secara tiba-tiba.

3. Puji isteri cantik.

4. Bergurau senda dengan isteri time baru balik keje.

5. Kemas rumah atau masak bersama isteri kat dapur.

6. Urut bahu atau picit kepala isteri dengan sukarela time tengah santai-santai duduk kat sofa sambil tengok TV

7. Tolak stroller baby atau dukung anak time shopping bersama isteri.

8. Berada disisi isteri time isteri melahirkan anak.

9. Sanggup bangun pagi dan masak breakfast untuk isteri.

10. Belanja isteri pergi shopping sakan dengan ikhlas dan gembira.

11. Bagi hadiah atau bunga kat isteri walaupun bukan pada hari
anniversary ataupun birthday.

12. Dengar luahan isteri time isteri tengah sedih akibat PMS sambil bagi kata-kata semangat.

13. Rajin solat berjemaah bersama isteri dan cenderung mengajak isteri lebih dekat dengan Allah.

14. Buat candle light dinner secara mengejut


Monday, May 20, 2013

Auraslim Icy Cool Shaping Gel

hari tu aku ada cerita fasal event aura white yang aku attend kan...kalau tak ingat sila klik SINI
event tu sempena pelancran produk terbaru dari Aura white Beauty...tak nak cakap panjang jom lah aku cite sket fasal produk ni...

AURASLIM ICYCOOL SHAPING GEL
PACKAGING YANG AWESOME, KESAN YANG MENAKJUBKAN
GUANRATEED ANDA SGT2 SELESA MEMAKAI NYA


♥ 5x lifting system
Bukan sekali, bukan 2 kali, tp 5 kali lifting system. apa tu lifting system? lifting system ni lah yg berfungsi untuk mengangkat aset anda, supaya lebih mantap! menganjalkan kulit anda, membetuk tubuh badan yg ideal, dan sebaginya.

♥ Fruity scent
Pejamkan mata anda, bygkan, anda ditenggelami oleh buah buah segar, baunya yg memukau! aduhhh, sedapnya. setiap kali anda sapukan icy cool ni, anda boleh rasakan haruman buah buahan yg sgt memukau! mcm fereena ke felinna ke, bau mereka lebih kepada bau mcm perfume kan? tapi yg ni bau buah buahan! memang rasa natural gila! 

♥ Mengandungi vitamin a,c,e, collagen dan mcm2 lagi!
Dengan adanya vitamin2 ni, apa uols akan dapat? first sekali ialah kulit yang anjal dan haluskan kulit! best tak best tak? selain tu juga, ia juga dapat menghilangkan sel2 mati, dan diformulasi khas utk anda yg kulit snsitif "kulit manja", paling best ada PRO VIT B. vit b ni bagus utk kulit, sebab dia agen nk bg kulit ni relaks relaks gitu! selain tu, blh hilangkan stechmark dan sbginya!

♥ Provitamin B5 ternyata banyak manfaatnya bagi manusia. Salah satu manfaatnya adalah untuk kulit dan rambut. Ia dapat buatkan kulit dan rambut menjadi lebih sehat dan lebih baik cantik. Walau belum banyak digunakan dalam dunia bisnis kecantikan, tapi manfaatnya sgt meguntungkan!

♥ Provitamin B5 digunakan dalam produk perawatan kulit kerana mampu menstabilkan metabolisme pada permukaan kulit, provitamin B yang digunakan pada kulit dapat membantu losyen ini meresap ke epidermis kulit yg paling dlm, dan dpt membentuk pigmen kulit yg baru! WHOAAAAA 

♥ Membakar lemak dengan kaedah thermo ais

♥ Apo eii thermo ais ni? kiranya mereka menggunakan efek cool instead of burning your skin! dengan thermo ais ni jugak, kulit anda mampu menyerap lebih banyak oksigen. bila oksigen ada dekat kulit, maka kulit akan jadi lebih selesa, xkusam, xkering, dan mcm2 lagi. melekit ke tak? mestilah tak melekit syggg. lagi best, sel2 kulit mati pun hilang! xperlu nk skrub2 dah. bila sel kulit mati, kulit akan lebih lembut, jadi nk KURUS BUKAN LAGI MUSTAHIL!

FUNGSI UTAMA :
+ Membantu menganjalkan & menghaluskan kulit
+ Membakar lemak dengan kaedah thermo ais
+ Menurunkan berat badan
+ Membekalkan oksigen kepada kulit 
+ Mengurangkan selulit
+ Membantu masalah rekahan di tumit kaki
+ Mengempiskan perut+ Haruman buah-buahan segar yang memukau
+ Formulasi inovatif untuk melangsingkan tubuh
+ Mengurangkan stretch mark
+ Tidak melekit & lebih selesa
+ Menghilangkan sel-sel kulit mati
+ Kesegaran terasa pada setiap sapuan
+ Mengandungi multi vitamin serta pro Vit B5
+ Membentuk tubuh badan ideal
+ Sesuai bagi mereka yang kulit sensitif
+ Kesan dapat dilihat dengan pantas dengan kegunaan yang konsisten.
+ Detoxifikasi menyingkirkan toksin dalam tubuh
+ Efektif untuk mereka yang dalam pantang

event aura white~pelancaran aura slim icycool shapping gel..hihi

so tunggu apa lagi.dapatkan sekarang!

Harga RM75 SM / RM80 SS
Free Postage


Siapa nak order boleh email detail kat ainseti@yahoo.com
Untuk lebih pantas boleh SMS 0192488395
boleh jugak order melalui FB Shop With Us

Sunday, May 19, 2013

sesekali manjakan diri

bosan lak rasa malam ni...sebenarnya tak de mood pun nak update..tapi sebab dah tak tahu nak buat apa....

lately memang asyik penat je..semua penat..badan, fikiran, emosi semua rasa tak stabil...pastu haqi lak asyik bizi je...nak ngadu sket asyik kena marah jew...ye lah dah tak ngadu dekat kamu lah..taw lah kamu tu bizi...hampeh tul...suka hati lah..sobs.sobs.sobs

mood time period dia cam ke laut jew...dari duk melayan stress baik aku pergi manjakan diri..gigih mengoogle cari spa yang cam kena dengan diri aku yang pemalu ni..huahuha...dah lama plan nak g urut badan ni tapi bila nak pegi ada je halangan nya...alih-alih jumpa spa ni..dah la murah dekat pulak tu...jimat bajett..

set appoinment kol 3.30ptg, tapi kol 3 aku dah terpacak kat situ...sebab da orang lain tgh urut so dia bagi rest dulu dekat satu bilik...selesa giler, siap boleh baring-baring tengok tv semua..macam tuan puteri...ni kalu macam ni mau aku terus tido sini...

dia urut tak de lah ganas2 pun sebab aku kan penggeli sket, pastu tak tahan sakit..asal orang picit aku duk auww auww auww....haha...akak yang urut ni orang melayu...urutan dia pun urutan tradisional..spa ni kat dlm kg..so ko rasa cam dilayan kat rumah sendiri je..tak de lah rasa malu sangat..hihi..tapi bagi aku so comfortable la...ingt nk buat sauna sekali tapi cam malas lah pulak sebab lepas dah urut tu rasa dah lega giler...sakit2 perut senggugut pun dah hilang dah..cuma sket2 je...tpi dah lega lah...

next time nak datang lagi la, tapi nak try lulur badan lak..haha...akak liza siap ajak join men aerobik lagi..join orang2 kg dia..tetiba rasa saya ada jiran lak...terharu pulak dengan layanan org kg sini walaupun saya ni bukan asal sini..inshaallah kak...

sesape berminat nak try boleh lah try nak manjakan diri kat sini..sekali sekala bagi diri anda rest bagus jugak..asyik keje, dating pun tak best jugak ken..hihi..
tak mahal pun urut..aku kena tadi dalam rm40 je...tapi dia ikut saiz badan la...sebab dia cakap aku kecik macam kerengga dia cakp ambil rm40 je..padahal harga minumun dia rm45...haha...tetiba feeling slim..kaung3...

so details here..

SURIA HOME SPA & SALON
LOT 74, LORONG 3, MASJID NURUL IMAN, 
KG TENGAH BATU 13, JALAN KELANG,
 47100 PUCHONG, SELANGOR

BOLEH CONTACT K.SURIA 013-3465248
www.suria-spa.blogspot.com

oh lupa nak cakap pakej utk ibu berpantang pun ado..boleh stay kat situ lagik...
pegi lah...konfem puah hati...

selamat memanjakan diri......

Saturday, May 18, 2013

keputusan.

aku pergi ke suatu tempat...
mencari sedikit ketenangan untuk membuat keputusan...
membuat list di setiap keputusan yang aku ambil...
risiko, masalah, benefit...di masa akan datang......

kadang aku berada disitu, tapi fikiran aku ke tempat lain..
kadang aku yakin dengan keputusan itu..tapi aku jugak tak ingin melepaskan yang itu..
tamak nya rasa diri ni..
sungguh susah rasanya nak membuat keputusan kali ini..

lillahi taala..
moga aku mendapat jawapan..

happy belated birthday to us!

puah duk pejam mata tapi still tak nak tido..tak tahu nak buat apa mari lah kita cek draf blog..byk cerita tak berhupdate..huhuhu..

2 minggu lepas aku balik kampung untuk mengundi..first time nak mengundi excited terlebih..mengundinya 5 hb tapi aku 1 hb dah balik..ambil cuti siap2..malas nak bersesak dalam jem..bukan tak bese kalau balik kelantan tambah-tambah musim mengundi ke, musim raya jalan ya ampun sesak oiiiii...jadi sebab aku balik drive sendiri, no gilir2 marilah kita sedar diri...kang jalan jem mau aku stop kat setiap daerah benti rehat..benti rehat saja tak pe takutnya aku checkin terus tido sambung perjalanan nya esok lak...naya tu...

sebenarnya dah plan memang nak sambut birthday mama...mama besday dia 27 april...duk fikir sorang nak bagi apa la kat mama ni...mulanya nak beli barang2 kosmetik je untuk mama...untuk ayah aku just fikir nak bagi extra money je...taun dulu2 memang selalu bagi mama barang2 make-up ni share adik beradik...kitaorang memang dari dulu lagi la, dari kecik boleh katakan kalau nak beli hadiah untuk ayah, mama, adik, kakak sempena meraihkan sesuatu mesti akan share la, tak kira lah hadiahnya murah ke, mahal ke mesti nak share...semua nak menyumbang seringggit dua..janji nama aku ada kan...hahha...kalau yang dah keje tu dia hulur la banyak, kalau yang tak keje tu sekadar menyumbang idea pun ada...semua ok je yang penting kita adik beradik sentiasa ingat mengingati...

sebab birthday mama, aku and ayah dekat-dekat marilah kita sambut bersama-sama...kitaorang sambut ni pada 5/5/13..ketika semua orang tengah berdebar menunggu keptusan PRU13...kat umah kitew ada party...hihi...small party je but so meaningful.


the kek's...best sgt.....

ni adik aku yang bongsu...asal tengok kek je dia mesti semangat..malam tu mama balik lambat..mama orang kuat party...jadi dia sibuk sikit di dewan...berdebar-debar tunggu mama...ayah balik awal sket dari mama, dan aku dah warning ayah jangan kemana-mana malam tu...tunggu je keputusan PRU kat umah..haha..ayah memang tak tahu and memang dia suprise..mama memang dah tahu sebab aku memang dah cakap nak sambut birthday mama and ayah together-gether...

gambar mesti tak cukup semua adik beradik...kak long suh teruskan acara sebab dia datang besok...aku lak esoknya dah nak balik KL...so kak long cakap jangan tunggu dia...k.nadia lak memang tak balik kg...so tinggal aje kami ber5...tak pe lah janji semua tahu betapa kami menyayangi mama and ayah and jugak besday girl yag homei ini........hihi...


acara meniup lilin...ayah tak mo tiup..dia malu...puah aku pujuk still jugak tak mahu......

pak lang and ucu jugak tak ketinggalan.........
malam tu my sibling mengamanahkan aku untuk menyampaikan hadiah besday danjuga sempena hari ibu ni dekat mama...punya lah bersungguh-sungguh kami mencari hadiah ni sampai tipu sunat dekat mama..sory mama...janji dengan mama nak balik ke GM awl2 pagi..tapi tengahari pun belum nampak muka...huhu..demi mu mama kami meredah bandar Pasir MAs tu nak mencari sebentuk cincin khas buatmu mama...ni idea dari kak long la...dah semua orang duk tempah cincin sebab emas murah apa kata tahun ni kita bagi mama emas lak...hadiah kami tak seberapa mama...bukan jugak yang beribu-ribu...cuma ini semampu kami....rasa gembira dapat belikan mama ni...mama pun nampak terharu..ayah lagi lah terkejut...hihi...yang ayah pun ada...jangan risau...tapi ayah dapat extra duit je...tak tahu nak beli ayah...so fikir punya fikir semua ckap nak bagi duit....

lupa lak nak snap gambar wish besday card...yang tak boleh balik punya lah gigih sms suh tulis nama dorang sekali..haha...siap suh tulis cantik-cantik lagi, terang2 lah...hamboiiiiiiii...ngada uolls...memang macam ni lah kitaornag semua nak share...baru nampak mesra kang...ye lah sekarang masih belum mampu nak bagi sorang sebentuk emas...yang mampu 7 ornag bagi sebentuk emas...huhu..semoga semua dimurahkan rezeki nanti di masa akan datang dpt belikan mama lagi...inshaallah...nanti bila mama pakai ingat lah kami..:-)

time ni ayah datang jenguk cincin mama...ayah dah jeles dah..haha..mama dapat card and cincin...ayah dapat card je....saja kenakan ayah....esoknya semua baru bagi ayah hadiah berupa wang tunai....ayah lak terseunyum...alhamdulillah rezeki yang ada kita kongsi bersama...
walaupun i not get apa-apa...tapi rasanya ni hadiah paling besar yang aku dapat...dapat berkumpul bersama family, membalas sedikit jasa ayah and mama, dapat menunaikan tanggungjawab sebagai seorang anak di kala aku sihat ni besar nikmat and bahagia ni...aku bersyukur pada allah..
mama and uda...

peluk cium buat mama tersayang...

akhir kata...
buat ayah and mama...
Happy belated birthday...
ayah & mama terima kasih telah berusah payah menjaga dan membesarkan kami....bersusah payah mencari rezeki demi kami...kadang kala ayah tak cukup rehat, tak cukup tido ketika menjaga kami sewatu kami tak sihat...mama yg selalu msk best2 untuk kami...kami memohon maaf dari segala salah silap yang kami lakukan..sayng ayah and mama sangat2...semoga ayah and mama bahagia hingga akhir hayat, diberi kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki dan di bawah lindungan Allah....amin...

Saturday, May 11, 2013

attending event aura white

haloooooo...lama plok rasa tak hupdate..kuang3..sebenarnya banyak sangat nak story, fasal life, fasal bisnes, fasal chenta hati..fasal future plan..ala banyak lah..tapi masa tak de..bizi lah sekarang walaupun kerja tak de..haha..bizi apa pun aku tak tahu..haha...

ok2..aku nak share dengan korang pengalaman aku attend event aura white 3 minggu yang lepas..pada 27/4/2013 bertempat di Hotel Palace Horse Garden Sri kembangan event launching new product dari Aura White Beauty telah berlangsung...tema dia lak adalah....pinkkkkkkkkk + putihhh..time dealer aku tanya2 sape nak join event ni aku tengok tema dia pink terus berbunga2 hati ni..haha...pink kan feveret aku..jadi senang keje aku..mmg manyak pilihan nak pakai..haha

view the hotel..

aku sampai sana kol 1.45 camtu lah..tapi sebab pass masuk dengan kak zura maka tak boleh lah masuk gak...kena tunggu k.zura..acara start kol 1 utk register and dijangka start event kol 2 tapi actly kol 3 baru start..huhu...disebabkan tak ada benda nak buat maka aku mengajak teman aku meronda sikit2 dekat sekitar hotel ni sambil tu kita snap lah gambar pastu kita riakkan kat blog..haha..jeles x?


lupa lak nak cakap, aku pegi ni dengan kawan aku, fiza..haha kalau pegi sorang mau aku smpai kol 4..aku bab jalan memang kecundang walhal tempat ni  dekat je dgn rumah aku..tak sampai 30min pun...huhu..nasib da driver yang pro...bagi aku bawa memang ntah kemana lah kan...

dah puas bergambar mari lah kita masuk dalam hall..bila tengok orang2 sekeliling dalam hati ni duk memuji-muji..cantik2 semua ni...muka semua glowing2 jew..penangan aura white ke ni...walaupun aku ni just menjual aura white sebab aku ni masih consume Fer White tapi aku rasa dua -dua produk ni memang best..dua-dua memang bagi positif effect so far yang aku terima dari cust aku lah...tapi bergantung pada metabolism and healing proses individu jugak..sebab baru- baru ni ada sorang cust aku ni dia repeat order...aku tanya dia ok ke dia guna Aura White ni...dia cakap Ok tapi dia punya effect to slow sket nampak..dia nampak perubahn tu selepas dia minum almost 1 month..tapi dia ni bagus sebab dia positif siap cakap kat aku lagi dia maybe lambat nampak perubahan sebab dia dah berumur..memang cust aku dah berumur..tapi alhamdullilah lah aku gembira untuk dia..terus dia order lagi dengan aku...sape-sape yang beli dengan aku tu aku harap korang pun dapat effect yang positif jugak..inshaallah

event ni dibuat sebab AW nak launching new product iaitu Aura Slim..ni product pelangsingan jugak..tapi dia dalam bentuk gel..aku dah try dah...sejuk je pakai ni..selalu kita pakai produk pelangsingan kan dia panas kan..tapi ni dia sejuk...nanti Aura Slim citer lain entry ek...

mc hari tu adalah Jihan Raja Lawak..kelakar wei dia ni...mata aku duk melilau cari duta AW..hihi..nak sangat jumpa hanez Suraya ni kan...hihi...

launching new product by Pn Fereena



agak2 kalau aku yang jadi duta boley tak....*lappeluh*
with kak zura a.k.a my dealer..aku banyak belajar tentang bisnes ni dgn dia...tak pernah jumpa pun sebelum ni..semua komunikasi berlaku di alam maya tapi that day boleh jumap real dengan kak zura...so happy, she very kind and humble...
dah kenyang2 makan, akhirnya dapat jugak bergambar dengan duta and pengasas AW ni..huiohhhhh comel ang gebu nya dorangg..tetiba rasa malu...berdiri sebelah hanez rasa melalmpau lak kependekan aku padahal aku dah tinggi ni woooo...haha

dengan Jihan pun ada...nak ambil dengan Tomok tapi takut lak...huhu...ada aliff, ada awi rafael antara artis yang menghiburkan kitaorang...best sagt....pastu ada jugak band2 lupa lak nama dorang..sorry..
befere chaw...

video

sebelum aku akhiri entry ni aku nak war2 kan kat korang yang AW dah keluarkan AW dengan inovasi terbaru iatu yang 900 000mg..

Kini Aura White datang dengan formula baru! Penambaikan yang amat ketara, daripada 400,000mg ke 900,000mg .Memang berbaloi sangat .. Selain tu, ditambah dengan 2 stem cell baru .. Dulu cuma 3 stem cell sahaja, sekarang 5 stem cell ! Apa cell stem yang 5 tu ? Ini dia,TOMATO, APPLE, ROSELLE, SNOW LOTUS & RASPBERRY .. Banyakkan uolls ? Botolnya pun elegan dan tinggi daripada yang dulu .. Mai, mai, mai beli ! 

PRODUK PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGABUNGKAN 5 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE, ROSELLE, SNOW LOTUS & RASPBERRY BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN!!!

Siapa nak order boleh email detail kat ainseti@yahoo.com
Untuk lebih pantas boleh sms 0146421945
boleh jugak order melalui FB Shop With Us

Wednesday, May 1, 2013

"Segmen : Blogger Pinkish and Purplish"

sape nak join boleh klik banner bawah ni yer..


segmen ni aku tgk sekali dah wowwwww....rugi tak join ni..i kan peminat tegar pink..pinky..pinky is my jiwa u.....menang kalah belakang kira...

antara milik ku yang pink...sebenarnya hampir semua weh...tapi nak snap tak larat wei.....

1)bilik aku mmg xcat pink sbb tinggl menyewa, tapi of cos my bed mesti pink...

2)MP3...aku senang je nak beli ape2..mmg tarik warna pink..biar ar dah ada warna pink pu..
 3) notebook..pun pink hokey......
4) jam tangan....orang nak cakap mencapak pun aku fedulik hapa ken...

ni antara nya lah...kalau bukak almari tu penuh jugak lah baju2 wrna pink tu..huhu...kalau org nak bg hadiah aku selamba je ckp suh cari wrna pink...haha...
aku suka pink sebab warna dia soft and look gegirl gitu...haha

lastly......terimalah aku.....in pink colar semasa event aura white...hahkak..
sbb tema pink aku pergiii...dan mmg tak pening kepaka lah nak pakai ape...
dr baju smp accesories mmg dah complete...kuang3...


wish me luck yer....
teringin jugak join kelab peminat blogger pink ni...
hah penganjur segmen sila lah fikirkan...
kikkikiki...