Saturday, April 30, 2011

terima kasih untuk semua ini..

           

aii...sudah lame asenya x mengupdate blog ni...byk cite yang dah expire tapi bawu terhegeh2 nak mencoret kat cni....huhu..iduyang agak kelam kabut membuat diri ini xde pelung utk mengupdate..bz kott ngan projek...huhu..tido pun bape jam malam nya..tapi siangnya byk gakkk..hihikhik...
setelah segala hal berkaitan stdy, projek pun dah siap anta, asimen pun dah ciap jadi malm ni..ops dah pagi dah daku mau menceritakan kembali aktiviti daku waktu pulang ke kg beberapa minggu yang lalu..haha..ayat skema sket*
k2..karang ngan laju..bagi short form je ek..
-balik kg 12hb..mlm..pg 2 test jpj>>>lulus..hihi saje nak gthu
-sampai g.m kol 3pg
-tghri>>balik kb
-malam>>rehat
-esoknya>>>rehat ag..men ngan anak buah yang makin nakal...penat kottt
-esoknya>>>bertolak ke ganu..
k dah ciap bt tentatif,,haha...aktivi ape aku ni??


jgn slah sngka..aktivitinya bermula di KT..
sblm balim kl singgah sekejap di rumah my bf sister..
then,,,

we all pg berpicnic...
kat pantai pandak..
best wooo....
happy sgt...
cam gather2 ngan f,ly sndiri..
sdih lak..hukhukhuk...
tapi really appreciate...

tq to mr bai,k.sya n fmly,k.ilah n fmly n also uni..
for give me a chance to be with u alls..
spending a time with a very meaningful moment...
tq everyone!!

let chek├Čtout our pose....tarangtangtanagg...

edisi pengenalan...padahal kat atas dah da...
bersama uni..adik mr bai yang ke 6..


 ni pic konon2 berkhayal panjat gunung yang tinggi 2..padahal ukas batu je pun...very unik pantai ni...


describe the beach..
jarak>>> xtaw la bpe km dri bndr KT..tapi agak tersorok gak...
air>>x melekit..boleh mandi..sgt sesuai bagi kanak2 utk mandi..dia ade cam kolom yang terperngkap kat tgh2 batu2 yang besau 2...
kmdhan>>>xdek toilet..waaa...
view dia sgt la cantik walaupun pantai ni pd pndngan aku sepatutnya perlu dibngunkan...sbb ... senaraikan la sendiri..mals le..hihihi


cheh aku konon2 nak tnjuk berani..padahal aku la yg plg lambat smpai kat pnck batu...









walaupun terpaksa melalui jalan yang getir...akhirnya...





yey....kami akhrnya smpai ke pnck >>>>batu   >>>>>

k.sya,safi n mr bai n me!!

k.ilah son...arfan..really envy with his eyelashes...huhu..lentik beb..

tempat kanak2 rebina bermain...

the happy siblings..
up here..tq to everyone 4 this moment..i will always rememmber it...

Saturday, April 23, 2011

hiii

hello..update sekejap..sblm nak memulakan misi study kaw2..huhu..tinggal bape hari lagi nak start final exam..harap2 segala ape yang aku usahakan selama ini berjaya la kan..aku nak lulus dgn baik ..huhu..baik disini xbermaksud aku nak dpt a je..but aku harap segala ilmu yang aku dapat sepanjang 3 tahum bergelar mahasiswa ni dapatlah aku guna untuk kehidupan ku yang lebih bermakna..dapat menggunakan segala apa yg aku pelajari utk kebaikan...menjadikan pengalaman hidup yang aku tempuhi selama 3 taun ni sbg satu benteng hidup utk aku bergerak lebih maju kedepan...semoga hidup ini sentiasa di limpahkan rahmat olehnya..amin..

Tuesday, April 19, 2011

VIVA berakhir sudah..

 sila abaikan gambar kat atas.. 
pic yang menunjukkan gegirl yg sgt lega siap dapt berposing tepi kolam ikan...mane x nye..lega weiii..viva (presentation project) dah berjaya dilalui degn penuh kekentalan..huhu..walaupun xtaw ape yg aku present sebnrnya...hahaha..janji dah lepah..mals nak pikir ag..huhuhu..


lepah abes jew present aku n cik zeehan cosmate aku merempit ke mines..hihi..leps tensen konon2..
bese lah tukang bawak mestilah owg len..berani mati si zehan ni siap bawk moto without lesen..huhu seb baik xde abg2 yg bertugas tepi jalan hari ni..lau x mmg malang nsb kami..hihi..aku ni arap jew ada moto tapi tempat yg aku berani bawk hnyalah setakat dalam campus jew..haha..setahun bawak moto meter xmasuk 3000km pun ag..bejurus kan aku sbb xdek nak meronggeng kat tmpt2 len..budak baik..kihkih..pegi kels,abes kels balik bilik...



with zehan..

hahaha..

kat dalam toilet pun sempat ag berposing..suka ati la dah dalam toilet pun cnteq..jgn xtaw..dihias sgla bagai backgr yg mmg leh bt photoshoot..

seb baik xkene marah dekat akak yg jual spek ni..duk try kemain tapi satu pun xbli..huhu..just nak amek gambo je kak..haha

sesuai x? dah la rabun aku ni da hati nak pakai spek itam..huhuhu..jalan kene pimpin la jap ag aku ni..


lepas ase kaki ni dah nak patah tawaf mines ni..maka kami pun pulang lah ke tempat asal..
seb baik aku dapt kawal pengeluaran wang tunai hari ni dgn penuh berhemah..hahah..
seb baik..seb baik...

lagi seminggu nak final exam..so xleh leka..xleh nak duk lepak kat mines ag..pasni kene concentrate bt revision..
aku suka shoot gmbr dekt wall yg corak cmgini..


>>>..good luck everyone 4 da final exam>>.
 bye2..

pelbagai cara nak pakai shawls..

dulu stayle pakai scarft yg belian2..
pastu 2dung indon..
skrg femes pakai shawls..
jadi ........

aku pun xkurang hebatnya mengikut style skrg..
haha..
skrg dah macm2 style shawls org pakai..

jom ....
tgk style aku lak..
membelit shawls...
smp terbelit2 leher.......hahihihi
j
0
m
.
.
.













ni cameraman saya..sgt memahami..





Sunday, April 17, 2011

sebab orang selalu cakap awak baik..

sbb awak baik..saya selalu ase xlayak berdamping dengan awak..walaupun awak ada menyakitkan hati saya..tapi saya jahat..jadi saya cakap pun orang xkan percaya..sbb awk ramai orang suka..maka saya selalu dipinggirkan..sbb awk pandai ramai orang berebut nak bertnya..saya hanya di sebalik bayang awk..yang mampu melihat..menangis..ketawa...tapi xmampu nak berdiri disamping awak..sbb awak terlalu baik..jadi saya terpaksa mengalah....sbb orang slalu cakap............awak baikk....

saya senyum je bila orang cakap.............
mmg awak baik........
bertuah saya............
ada awak...............


sbb hnya saya yang rasa tuah..........
awak xrase pun.......
sbb saya xberapa nak baik.........
jadi awk mampu memilih...........
yang lagi baik..........

jadi.....
saya redha............

maaf saya bukan budak baik.......


Thursday, April 7, 2011

DIA pandai masak makanan kegemaran saya ...

kisah ni dah lame...
first nak cite tapi segan..
malam ni nak tlis sal DIA..


tq pada pujaan hati..
susah payah masak untk kitew..
besh sgt..
syg awak lebey la...
hihihi* wink*


besh kan lau da org sudi masak makanan kegemaran kita..
nak2 lau orang 2 org yang kita syg..
sape kate lelaki xtahu masak...
see...my bf pnya masakan...pergggggggg...sampai menjilat jari beb!!!

dia masakkan i tomyam you..
aktiviti ujung minggu..hahah
x bz leh la dia mask..kihkih...
tpi dekat bilik dia mmg da dpur sgala bagai...hihihi.jgn report felo taw...
mmg dia slalu mask pun...
dia suka pg pasar...bli barang dapur..
besh temankan org laki pg bli barang dapur ni...
macam2 name sayur bawu yang keluar...
hahah...

hari 2 g pasar malam putrajaya..
dia ckap nak bli sayur..
pastu nak bli bunga kuntum...
emmm i pun pelik dia nak bt ape ngan bunga kuntum...
padahal i pun xtaw ape 2 bnga kuntum...setahu la bnga 2 bnga yang sekuntum 2...hihi..kantoi*
tapi dia ckp nnak letak dalam masakn...
huh penat gak mencari si bnga kuntum 2..
saya dah naik heran, apekebenda lak bf i nak cri sgt ni...dia ckp lau letak benda alah 2 tomyam ase beshhh..resipi dari kawan dia ckp...saya yang penat ni pun dah rasa teruja balik nak tahu ape benda la yang boleh menjadikan tomyam 2 jadi beshhh gler....
:
h
a
h
!

t
a
d
a
......tetiba dia tersengih bila dah jumpa si bnga kuntum 2....hahahha
nak tergelak pun ada...
oh my tyn....itu bkn bungan kuntum la....itu bnga gantang...
aceli dia nak bli bnga gantang..haha..macm2..
jadi benda 2 la yang bt tomyam jadi sedap n lagi nampak merah..katanya..
i pun xpernah cuba...u alls leh la try resipi dari my bf saya ni..hihi...
bile duk sorg2 n teringat sal ni mesti sengih sorg2...
tayan...tayan....
hihi...tapi raeally proud cos u leh masak lagi besh dari i...


k berbalik balik kisah DIA masak..hihi..*lau bt karangan camni mmg fail..isi bertarabur..*
arrrrrrrggg dah hilang idea nak ckp...hihi

layan pic la dulu..


i habehkan setapua kuah tomyam 2..haha..mmg hantu tomyam...

siap ada ikan bakar n b - -u..

lepas makan lepak2 sambil mencukupkan misi 100 keping gmbar....lol
jadi sambil tahan peyut yang dah kembang 2..masih bersemngat nak berfotoshot...
hahha..peduli ape kan...

so layan lgi pic-ca..



OMG......

skrg demo pakai shawls lak...inspired by ain tajima..hikhik

opsss......



khusyuk dia tgk meneliti penyata kewangan?????










 awak...
saya mmg xpandai masak pun..
tpi masih mahu belajar mask...suka di ajar..tapi xsuka dipaksa..
arap lau da jodoh awak boleh telan ape yang saya mask...
huhu...
tq 4 everything....

with lot of love>>>>ainrisya>>

Tuesday, April 5, 2011

seminar " resume bergaya-temuduga berinspirasi "

how are u today?..hopefully semua dlm keadaan sihat walafiat la ek...
skrg mau stoli prog yg mis ain atend last saturday..
mybe it will give some info 4 those yg dah nak bergraduate..

seminar ni di anjurkan oleh BANK RAKYAT dgn kerjasama FAKULTI SAINS..
the objective to give some tips n info how to write a resume n how to handle our interview..


 so, i was decided want to attend this prog..
even malas gler nak wake-up so early monim...
hihi*
dreesing must like want to go intebiu...
soo......let check out our dressing..

.me..

todoy i chose blue..since pink is not suitable 4 intebiu..

 pika..
me n ieka...
 lisa...

me n lisa..macam nak nasyid pun da..


mmg byk sgt tips yg kami dpt dari seminar ni...em zaman dah berubah..resume skrg dah xmacam resume dlu...we must make a resume as short as we can..5 page 2 dah sgt byk...huhu..bile duk belek resume aku..alamakkk..lebey 5 page kot....cover letter pun bt simple2 je.

.
WHAT NOT TO PUT ON A RESUME

*the word" resume" at the top of the resume  
*rambling objective statement..
*salary infomation
*full adress of former employers
*reasons for leaving the jobs
*a "personal" section or personal statistics
* name of supervisors in each job
*anything that is controversial

see?? how different resume format now..before this we are asked to writw all about our infomation, but now just make it simple but interesting..but seriously i said, 4 almost 5hour i listening i still dunt no how to make it so simple as he said..huhu...**pergghhh macm byk je kan aktiviti aku yg nak list?...>>blur>>


dr mad isa kassim..>>dr mosaka>


second part of our prog is interview section-it just like before..nothing change..must confident, dressing well, attitude..cheer n smile n eyes contact...girl r encourage to wear a high heel...it important!! it can make u walk better n not too bongkok...aslo to show ur confident level... prepare ur self 4 the question that may be asked by inteviewer..make a revision about the company n plez bring the PEN..
dont do this awhile wating the intebiu turn.. !!hihihi..


NI time discus nak bt cover letter....


ok that all 4 the info that i can share with u alls..hopefully it can help u readers...
ok...time to show our t-shirt..sponsored by BANK RAKYAT..
also get a certificate
n makan free...beshh sgt makanan dia...jimat dah aku hri 2..hihi..



student yg join...baguih diarg nii...
ok..selepas ni nak bt resume yg luar biasa n nak fight 4 the intebiu...moga da rezki saya utk dapat kerja yang baik..boleh tulun mak ayah..adik beradik...org susah..realisasikan impian...dah tuuuttttttttt....hihihi***

k stop here..bye2

program: seminar  " resume bergaya-temuduga berinspirasi "
date: 2april 2011
venue: bilik sainstis gemilang
by: dr md isa b kasim