Monday, December 31, 2012

Promosi Set Combo Felinna

PROMOSI END!!!!!!!!!


FELINNA INCHILOSS + PURE MARINE COLLAGEN VIT C (PMCVC)
ONLY RM136 (SM)/ RM139 (SS)


2 BOTOL FELINNA INCHILOSS
ONLY RM136

2 KOTAK PURE MARINE COLLAGEN VIT C (PMCVC)
ONLY RM146

all price including postage.!
Siapa nak order boleh email detail kat ainseti@yahoo.com

Subject : Nama Product
Nama Penuh :
Alamat :
Jumlah :
No Telefon : (Tujuan pengeposan)
untuk lebih pantas boleh sms 014-64221945

Saturday, December 29, 2012

King Follow Back by Amercorner

 jom join ni lak..hahha
semenjak 2 menjak ni makin giat lak bercontest ni..hahha.
pe pe hal jom klik banner..



ni follower i..




nak tau hadiah dia ape..
here the gift...

Hadiah Segment : 
    -   King follow back .  Tempat Pertama :  Domain for one year dan Icewatch sili forever
                                      Tempat kedua    :  Domain for one year
                                      Tempat ketiga    :  Ice watch sili forever
                                      Tempat keempat :  Ice watch sili forever
                                      Tempat kelima    : Ice watch sili forever.
                                      Tempat keenam  : Ice watch sili forever. 

jom semua....!!!

Friday, December 28, 2012

ragam Dhiya Delisha

 rindunya dekat budak kecik nie....

hi nama saya dhiya

1 malaysia!

wek..wek..

gua marah ni..cute x?

gelinya..geli...hahaa

cepat suap..lapar nie mama...

nak ikut..nak ikut...!
windunya...
hukhukhuk..

Wednesday, December 26, 2012

OT Bersama

hari ni memang penat sgt...menyiapkan kerja ofis yang manyak...mau patah pinggang den membuatnya..jadi untuk berlaku adil kerana tak boleh dating..maka kita telah mereka plan untuk berdating sambil ber OT..
haha..jadi mangsa telah diheret bersama untuk menulun buah hati nya yang bajet cun..*berpeluh*

bersama ketabahan dan sygkan buah hati jadi haqi telah merelakan diri untuk menulun buah hatinya yang ngada-ngada ni..kita bayar ok..haha..jadi kami bercadang untuk melaksanakan misi ini di fakulti nya sahaja..sbb boleh WIFI and ada meja maka tak de patah pinggang kami nanti..huhu..

mula-mula mengajar budak ni budak ni buat..huihhhh jenuh gak..tapi kita sabar..sabar..haha..nama lagi dia sanggup tulun kan..itu pun dah kira syukur lagi nak komplen kan..buat kerja dari kol 5.30 sampai lah kol 10.30mlm tu pun belum siap lagi..maka bersengkang mata lah hamba menyiapkan kerja malam ni sambil menghupdate blog..wakaka...

tapi kita sangat terharu ni ..sbb haqi ni sgt lah baikkkkkkkk..tlg kita bt keje..tak sangka dia leh sabar boleh buat ni semua..mula2 tu bunyi gak mcm fed up and bosan kot..tapi after 1 hour..leh tgk kosentrate dia punya bt kerja mmg sgt kagum..auu..aummm..*eh silap effect bunyi*

kol 7.45 stop kejap sbb nak solat..sbb tak nak shut down lappy maka haqi hanya memberi direction je kat aku kat mana surau fakulti dia..oh...mana boley ni..haku dah penakut..nak terkencing aku jln sorg2 cari surau..haqi lah bukan main beria memberi arahan..tapi aku? blurrrrrrr...last-last..sesat jugakkkk...dah la jumpa lift..
terus teringat dia penah cite...
sblh lift ada bilik mayat...
lagi lah aku jln macam ahli sukan lumba lari..
takuitt wei...
pusing punya pusing jumpa gak...
mujur.......
masuk2 je..blur lagi...y?
sbb tak de arah kiblat...berpusing-pusing aku kat dalam surau tu..nak intai yg belah muslimin tak org lak..adoyai...dah la takuitttt ni...dgn tak de org la, dkt dgn lift lak tu surau ni (kepala fikir bilik mayat)
..
no choice..
ambil hp call haqi..
nasib budak tu tak hangin...wakaka
dan dan habis ckp bateri xde..terus mati...nak ngis ase wei..nape byk dugaan ni...kepala duk fikir macam2..padahal kat surau ni..mmg bangsa penakut...
sudah solat je terus berlari kat haqi sbb dia lak nak solat...berlari lah dia g solat tinggal aku sorg2 jaga lappy lak..huhu..

kenapa lah aku duk takut sgt lift kat fakulti dia ni..huhu..lift tempat lain ok je..ntah ye ntah tak dia cerita..padahla kat bagunan tu byk je lift, ntah2 lift yg sebelah bilik mayat tu kat tempat lain aku je fikir lelebih..cuba bayangkan cane kalau stuck kat lift...tak mo..tak mo..dalam hati duk berdoa cepat2 lah sudah solat haqi oi...seram lak...

tapi betul ke sblh lift tu ada bilik mayat?
ntah2 mamat ni tipu aku jek...ke saja nak tunjuk berani sbb selalu malam2 naik turun naik turun guna lift tu utk ke hospital serdang...tapi rasa tak berani sgt budak ni..wakakak..sbb kalau anjing kat belakang 100m pun dia dah bukak langkah nak lari..aku hangin giler..dah la aku pun takut..dia pun sama..alasan nya sbb tak boleh dgr anjing menyalak..rasa anjing tu nak kejar dia..dah kamu lari mmg anjing kejar la bang oiiii...

tapi mmg betul pun tak de nya berani sgt haqi ni..hahha..
pernah dia cakap online dia kat area lift tu..sbb situ WIFI laju skit..nak compare yang tempat kitaorang buat keje ni lembab okey...tapi aku lagi rela duk sini je kot...bia ar lembab pun...dari tetiba keluar pocong, keluar ntah apa2...
aku: berani kamu online sana..sorang2
dia: ah ah sorang la..time tu nak stdy...
aku: stdy gne internet????*peliksindir* sunyi eh kat situ
dia: tak ramai je..tapi kita tak perasan kol 11 lebey tu dah tak de org..
aku: hah ???? habis kamu tak takut ke...
dia: tgk semua org tak de kita terus kemas balik la...
aku: hahahahhahahhahahahahhahhahaha...

see?terlepas ckp...takuittt jugak upanya...haha..tu aku ase sbb dia ralit sgt duk online sbb tu dia stay smpai kol 12 lebey tu..lau tak aku ase tgk org xde mesti dia blah jugak...bagus lah, aku pun takuit nanti dia buat tabiat nak online or stdy kat sna mau seram aku...nanti dngan sapa dia stdy pun aku tak tahu...wei meremang bulu romo aku dah la baru tgk cite hantu kak limah....huh *raupbulukatlengan*

apa-apa je lah..tak fasal aku tak ley nak lelap sbb teringat lift fakulti perubatan ni..alahai..
nasib haqi ni belum dr lagi, lau tak asal tak ley tido minta ubat tido..wakkak..tak yah aku nak ingt2 benda pelik2 ni..huh.

haqi sgt suwit sbb belanja kita air refill..
dan kita sgt jakun ada mesin air refill..masuk 60sen dpat air coke refill, air sirap, nenas etc..ada ek mesin ni?
siap suh ajar lagi cane guna...pahtu tahan telinga kena baham katewa oleh haqi kerana tak tahu ada mesin ini..apalah nasib...huhu..

maka kita habis semua air itu sbb kita marah dia duk asyik ckp..
 hne tak tahu eh? (ayat standard dia bila aku tnya bnd yg aku tak tahu dia tahu)

menciiii....
tak bayar OT kamu...*fadanmuka*


Monday, December 24, 2012

besday ofismate

jumaat..
entry lepas ni, baru da masa nak menulis..cheh bajet sgt bizi kan..mmg bizi pun..lately report agak banyak hendak di hadap..huhu..malaihhh..hari jumaat kalau ofis aku boleh pakai sukahati ko..nak pakai jeans ke, skirt ke, shortpants ke..lantak ko janji jgn terseksi sgt la..jadi jumaat aku bedal pakai jeans and shirt putih je..memang selekeh ok..lantak lah..

tak tahu lak ada plan nak makan luar..and tak tahu lak nak celebrate birthday siti..huhu..maap saya lupa birthday ofismate and sya mmg bangsa blur ingat birthday orang..huhu..sbb bab celebrate birthday ni bukan suatu yg IN dgn saya..haha..so sory ye ofismate..saya blur..

tapi kan kek dia mmg syok habis la...makan sampai terjilat..berlapis-lapis..every layer da aiskrim..nyumnyum...

the cake!
kitaorang sambut ni dekat SUMMIT kat area subang jaya..and mmg aku jakun sbb first time pegi..haha..mall kat key ell ni byk kot, tak kan aku nak kena terjah satu2 kan..tunggu seploh taun lagi aku duk sini korang ckp mall mana inshallah aku dah master..hahha..gilek bajet tahu padahal pegi mana2 sesat je manjang..bese lah blur..
 
hajar punya
aku punya..yg lain malas nak snap..jauh  ngat and lapar..haha

tunjuk gambar ni kat haqi..boleh dia cakap...

elehhhhhhhh takat nak makan paprik ayam dgn nasik..apa bran..
hhhu..yela i tahu i ni kampung...sukahati la..
aku kalau pegi mana2 tak kira tempat makan yg gile best pun, first aku mesti blur nak  try makn ape..aku takot nak cuba yg pelik2..kang ko...secubit pun tak jejas sbb tekak aku ni bukan nya betol sgt..baik aku order yg bese2 je..pernah sekali order apa kenda nya..kunun nya nak try western lah..sekali kooooo...ke tong sampah jugak lah makanan tu..sbb aku tak leh telan...jadi dari mebazir baik kita "tepuk perut tanya tekak"..bese2 sudah..
siti and fiza
sebelum makanan sampai semua dah baham makan kek dulu..dan dan habis kek sepotong sorg makanan sampai...tapi kan..sbb dah kekenyang makan kek, makan nasik pun nak taknak je..pastu  duk men cedok yg orang lain punya..haha..main try2 menu ornag lain..mana tahu kalau yg dorang punya lagi best boleh order..nk order sndiri x konfidem..haha..dorang order western2 taw..so boleh lah variasikan tekak ni..huhu

ni senior kami!
kami..tgk selekeh gler ase ni..
best kan dapat lepak2 dengan ofismate ni..nak2 makan free..lau tak hari2 makan nasik lemak singgit..singgit2 pun berbaloi la dari makan mamak yg asyik kari2..kari..naik kembang tekak aku ni...poyoooo..haha

ok lah sampai sini dulu lah..jap agi nak keluar cari barang dapur...bukan haku punya..tapi budak haqi tu..duk menyanyi kat telinga aku nak beli brg dapur dio..alahai aku tgk dia kekadang tu perngai cam suwit pun ada..nanti kita tgk gelagat dia kat pasar lagi lah suwit..tapi xley lawan suwit aku lagi lah..*pitam*

pada siti..hepy belated birthday..semoga impian mu tercapai...




dafter percuma untuk menjana RM370,458.00 sebulan di SINI

Friday, December 21, 2012

:-(


gigih

minggu ni minggu gigih..

gigih merajuk..ofkos
gigih memujuk
gigih berjalan
gigih bekerja
gigih marah
gigih stdy (haqi exam..doakan dia lulus dgn cemerlang yea :-)

semuanya rasa gigih..

no time to dating..huhhu..
bye! will update soon..

Tuesday, December 18, 2012

dapatkan tips untuk memulakan bisnes online!

Nak tahu bagaimana memulakan bisnes online?
Nak tahu bagaimana untuk menjana pendapatan sehingga
RM38,000 setiap bulan?

Nak tahu cara yang betul dan tepat untuk berjaya dalam
bisnes online?

Dapatkannya di ---> SINI

Rahsia yang tersimpan rapi ini telah diketahui ramai. Kini
anda juga berpeluang buat perkara yang sama dan menjana
pendapatan lumayan melalui internet.

Daftarkan nama dan emel anda segera!
Ianya PERCUMA ketika ini, mungkin akan ditarik balik
bila-bila masa sahaja!

sementara ia masih percuma, tak salah rasanya untuk kita mencuba, melihat dan mengkaji sendiri apa tips yang hendak dibongkarkan ini..

so dapatkan di ----------->>> SINI

Sunday, December 16, 2012

gaji

entry ni hnya pandangan semata-mata dr haku..
tapi sebelum tu...
dahmcmmakbunga
 cakap belog sndiri harus ditepek and diedit gmbrnya..
ok habis sesi ss..

zaman sekarang graduate uni ni dah bersepah..semua ada degree, dip or ada master or lagi tinggi dari tu..semua nak keje yang best2..nak kerja yang da title..kalau ko degree ko mest nak exec kan..mana nak ambil yg bawah2 ni..tapi bukan semua jugak lah..segelintir je..sbb ramai jugak yang sedar sekarang peluang kerja ni ko kena kejar mcm ko berlari kat padang..kalau tak kejar tak de nya ko dpt tangkap melainkan ko mmg dah dilahirkan utk menjawat jawatan tu..yang tu tak payah cite la sbb mungkin family dia mmg dah run bisnes and bila turn ko dah terus ambil alih..itu kita kira luck dia lah...

tapi sekarang kalau kita hanya duk saja and tengok je orang lain dah kerja and kerja hnya duk bergosip or duk selidik gaji orang tu hanya lah kerja sia2 je...aku yakin ramai yang tak kisah pun nak kerja apa jawatan janji dapat gaji kan..tapi ada jugak yang sukaaaaaaa sgt nak jaga tepi kain orang yang asyik nak tahu gaji orang lain bape buat kita jadi rimassssss....maybe takut gaji kita lebih dari dia...

even aku yang dah kerja, ada degree seriusly gaji aku juga so so je..tapi aku cukup fed up kalau ornag suka sgt pertikaikan gaji dgn kelulusan...cth..

dia degree, dpt gaji dip mgkn sbb dia xreti keje
dia dip, dapat gaji spm pointer rendah lettu
dia master, jadi kerani je, ambil cos tak laku lah tu..

sgt pandai kan orang nak judge kita..selalu nya ornag macam ni hnya tahu cakap ornag je...bila tgk diri dia padahal tak kerja pun.....dalam hati aku ni cisssssssssss....mungkin jugak dia stress sbb tak dpt kerja or mgkin dia kerja tapi tak suka dengan kerja tu and nak sedapkan hati dia mungkin nk cakap orang lain pun sama mcm dia or lagi teruk dengan dia...

tak boleh begitu sygku...(cheh ckp syg ni..)
mungkin bagi orang lain dengan gaji tu dia dah cukup gembira..
boleh je dia survive dgn gaji dip even dia ada degree..cukup je nak hantar duit kat kg, bayar sewa, ptptn, kereta dll..jadi tak payah lah nak risau nasib orang lain..sbb kalau kita terlalu risau sekalipun bukan kita nak hulur pun duit kat orang tu kan..so nasihat aku diam je lah...kalau ko nak bagi duit tu lain cite lah tapi ni tak asal dia perlukan bantuan ko jugak yang larik dlu..so shut up!

ada jugak yang dah plan masa depan dgn start buat bisnes..even kecil tapi aku sgt2 respect lah pada teman2 aku yang sgt bersemnagt...yes aku pun da jugak buat bisnes walaupun pasang surut semngatnya..tapi aku nak cuba..tapi ada jugak yang banyak bunyi..

buat bisnes tu..tak cukup duit lah tu..
alah bisnes sabun je.......
ni mesti hutang orang buat modal bukak bisnes
bisnes kecik jee......aku leh buat...

apa hal lah sempit sgt pemikiran manusia seperti ni...bayangkan orang yg dah kerja tapi ada keazaman nak buat bisnes ni bukan kah satu kelebihan dan satu punca rezeki jugak..dari duk di takuk lama orang mengata jugak..buat bisnes pun da jugkkkkkkkkkk yang suka mengomen...ke ko yang takut nak start?buat sumthing tak semstinya ko kena start dengan modal or aset yang besar..ni tak asal orang tu jual or buat bisnes kecik2 mula lah ramai2 kondem...tapi cu orang tu bukak kedai or butik.......pun kena jugakkkkkkkk...huh! susah nak bisnes kalau asyik fikir orang ni..dan orang yang duk cakap orang tu pun lagi susah nak maju..

lagi satu tak payah nak compare kan pekerja govermnet and private..dua2 ni ada lebih and kurang dia..tak adil nak comparekan mereka ni berdasarkan gaji dari dua agensi yang berbeza..kita pegi mana2 syarikat pun gaji semua tak sama..less or more..so tak payah lah nak cakap "dia baru start keje cikgu, lagi mahal dari gaji ko akauntan kerja 2 tahaun"  tak payah lah..dia tak cukup duit pun dia tak da minta dengan ko, jadi tak payah nak prihatin sangat.

jadi kawan2..
mari lah kita bekerja bukan membuat kerja..!

semoga kita semua akan terus berjaya dan bersemgat untuk terus mencari rezeki..
duit bukan segalanya..gaji bese pun boleh bahagia sbb dunia ni milik allah bukan hnya milik orang2 yang berkerja...ingat tu!

-xoxo-

sudah baik dan promosi Felinna..sila baca yang bawah skali

perang dingin sudah berakhir..sudah back to normal ek..so jgn nak ngada bt hal lagik..kita buang yang keruh ambil yang jernih..kejelesan kena control..huhu..

 tak ada hal sebenarnya..saja nak hupdate..haqi next week start exam..doakan dia semoga dia terang hati and tenang utk jawab exam..angin exam dia mcm anje sket..nak order aku bt nasik ayam lagik..huiiiiiiiiih aku ni bab dapur agak fail sket..walaupun muka aku mcm confident bila masuk supermarket tapi percaya lah aku sgt blur nak kenal sayur, ikan, rempah etc..lagikpun supermarket kan dah bt label kat pack dorang..so aku sgt confident mencari bahan berdasarkan label yang ditampal..kuikui..sbb tu jgn tgk aku kalau aku g pasar, mmg serba xkena..nak ambil ayam pun berfikir..

pernah satu hari da sorng pak cik ni..kat pasr..tanya aku..

pak cik: dik ni limau purut ke?
aku: hah??
pak cik: ni limau purut ke limau nipis?
aku: emmmmmmmmm...blurr..*taktau weiiii*
pak cik: limau purut kan ni? *lagik tanya aku even dah tgk aku cam orang blur tahap apaer*
aku: err kalau limau purut dia cam berkedut2..betul kot pak cik..

hambekkkkkkk ko....siap ckp lagi cane rupa limau purut kan..iye aku mmg macam ni kalau menghafal..ye aku hafal and ingat sumthing berdasarkan kelainan benda tu..cth cam syur..yang nampak lain tu aku leh tahu lah nama dia...

limau purut=berkedut2
limau nipis=licin
kobis=bulat
kobis bunga=berbunga2
brocolli=bunga ijau *ni baru belajr and kenal*
 kuah,halia=2 2 aku akan beli sbb aku dah hafal tapi smp skrg asyik tertukar...*kukui

ni sebahagian la..tapi tu cara aku la..lau sayur cam nak sama tu aku macam susah sket lah nak kenal..tapi tak pe kita da pakar........kita da chef haqi....muahahhah...kalau beli sayur, mau ko dia belek barang patpuluh kali..beli ikan tekan2 ikan, cek mata ikan *apakehalnakpicitmataiakan*, beli ayam pilih yang xde lemak sgt, dan macam2 lah..aku kdg2 suka tunggu dia lam kete je kalau dia nak beli stok barang dapur dia...letih kottt!tunggu lam kete pun dah rasa hazab lama nya dia bershopp apatah lagik aku meneman smbil menapak sekaki dgn dia....huuhu...lama dia lagi lama dari shopping barang aku taw.taw.taw...

eh jap kenapa nak cite fasal syur mayur lauk pauk lak ni..ok lari topik
t_________t

ok sambung cite tadi..sapa yang baca blog ni xfaham buat2 je fhm lah ye..
huhu..
ptg tadi dating kat The Mines..ada book fair kan...so menapak lah kitaorang kat sana..naik tangga exhibition hall tu jumpa dgn orang2 yang kiri kanan pegang plastik buku..senget2 bahu sesorang...berkobar2 aku nak sampai hall tu..dah aim ni nak beli novel...

masuk2 je hall.......
welcome...dah pelik ni..asal nak speaking...

cisssss...
english book only beb!
mana da novel malay yg aku tangkap lelah tu.....eh
dan aku xbape nak layan english book ni kecuali RD, tu pun sbb dlu matrik lecture paksa beli..dan haqi mmg sgt lah tak suka beli book sbb asyik duk ckp dia punya book tak habis baca....

haqi: nak muntah la..
aku: y? cheh dan dan speaking..
haqi: nak muntah tgk buku bykkkkkkkkkkkkk
aku: yela tahu kamu pnya book tebal kan..
haqi: dan tak habis nak baca.....

mmg lah buku stdy tak habis nak baca..aku dulu stdy pun buku reference suka cari yang nipis..dah lah dlu suka fotostat buku jadilah makin tebal..kalau buku tu satu, kalau ko fotostat dah kena buat 2 book sbb binding comb tak muat..haha..dan aku semestinya akan menggunakan kebernasan otak ni untuk menjadikan buku tu lagik nipis..makan buku yang ada 6 chapter tu akan aku divide kan lagi menjadi 3 book which one book with 2 chapter..teror tak haku!orang lain duk fikir nak derive formula aku menderive book...weiii tak larat haku nak menjinjing book yang tebal bermukasurat lebih 300pages tu...dah lah biliik aku puncak alam...sbb tu aku kurus  =,= so ni tips dari aku utk kurus..bawa buku yang tebal2 and duduk tingkat paling tinggi, panjat naik tangga..konfem ko beli makan kat kafe, sampai bilik ko lapar macam ornag nak makan orang..huh!

ok hupdate yang bercampur aduk..
mood tgh happy..jadi marilah kita buat promosi lagi smentara mood tgh ok and owner product bagi permission..jadi teman2 meh la pakat beli promosi Combo Set dari Felinna Beauty ni..

 Combo Set..(INCHLOSS+PMCVC)

RM136 (SM) INCLUDING POSTAGE
RM139 (SS) INCLUDING POSTAGE

SEPERTI BIASA..

Siapa nak order boleh email detail kat ainseti@yahoo.com

Subject : Nama Product
Nama Penuh :
Alamat :
Jumlah :
No Telefon : (Tujuan pengeposan)

untuk lebih pantas boleh sms 014-64221945

XOXO-BYE!

Thursday, December 13, 2012

perang


siri melancarkan perang ke atas sidia bermula..eee...aku tgh hot ni ditambah dgn keadaan bdn yg xbape nak elok..siap dpt mc lagi hari..tgk betapa stress nya haku kerna dikau..menciiiii...

kalau aku majuk aku suka gali tanah, cari semut..korek2..ok tak da kaitan..cuma nak explain gambar kat bwh je..wakakka..
gambar tak da kaitan..saja letak nak menambahkan keceriaan..wakaka..tgk gambar ni rasa nak ngs tgk diri skrg..sbb dulu kurus..nak lari pun ringan je..maklum saja berat only 38kg..
now tgh steady..44kg..sbb apa..sbb Felinna Ichloss lotion kurus yang berjaya memaintaikan keidealan berat haku..*pitam*..sapa nak beli ngan haku..aku jual..wakka (cara promote pun dah mcm gangster)..sory2..kestabilan emosi diganggu kerana haqi saja nak bt aku cemburu......

weh jeles ni...
budak ni mmg xpandai cover line lah..agak2 nak berjimba jgn bagi aku taw..aku ni kuat penjeles..harus lah sbb aku tynnnnnn dia...argggggg menci..menci...
lately kejelesan hati mmg sgt sukar dibendung...bertabah lah kamu haqi melayan buah hati mu yang tgh meroyan ni..rasa nak pukul2 and sepak2 je....

kenapa cemburu?
sbb syg lah...kalau kamu yang tak tergoda, ada yg lain menggoda..perghh..ayat mmg dalam drama lah tadi waktu sesi memujuk..x kira kamu kena pujuk lagi sebb kamu dah mungkir janji kalau tak hamba isytihar perang sampai 7 hari 7 malam...

agak2 pergi berjimba tu belikan lah hamba ole2..
x macho lah balik tgn kosong....


p/s: aku da bt promo combo set>> klik SINI
kalau sudi like page aku Shop With Us

ada benda baru aku nak jual tapi dalam proses pembikinan lagi..haha..
bagi aku calm down dulu...

hanya RM100 boleh dapat :-) Waist Trimmer + Inchiloss



 akhir2 tahun ni aku rasa baik jugak kalau kita buat Year End Sale kan..jadi after berdiscus dgn partner maka kami dah sebulat suara setuju nak buat Y.E.S untuk Combo Set..
COMBO SET = Waist Trimmer + Felinna Inchiloss

since sebelum ni aku dah pernah cerita fasal felinna Inchiloss ni maka hari ni aku hnya nak explain fasal Waist Trimmer ni lak..tapi entry Felinna Boleh Rujuk SINI  

sebelum tu take note dulu yer..Felinna Inchloss sebotol RM75 (SM) / RM80 (SS)

ok dah baca?dah faham kan yang felinna inchloss adalah lotion kurus yang sgt wangi and superb..dah ramai yang pakai lotion and rata2 nya bagi feedback yg positive..then mari lah kita berkenalan pulak dengan Waist Trimmer ni lak...
 
4 Steps Shape Waist Trimmer

pernah dengar tak?kalau tak pernah meh aku kasi tunjuk sikit gambarnya.. 
tada.....



sebab ramai duk komplen masalah perut semakin membuncit jadi meh aku suggest kat korang untuk try pakai benda ni supaya pinggang uolls menjadi ramping kembali..benda ni sgt best and ideal sbb dia cam ada effect sauna gitu..effect yang kasi kita ala2 panas macam bertungku gitu..so sgt sesuai juga digunakan untuk orang yg berpantang dan period untuk melancarkan peraliran darah kotor keluar..


Cara terbaik untuk memakai Waist Trimmer 
:- dengan keadaan berbaring adjust Waist Trimmer mengikut zip yang sesauai dengan perut anda.
:-Untuk permulaan/pertama kali penggunaan Waist Trimmer,jangan gunakan zip yg terlalu ketat,biar betul2 ikut size badan dan selesa.
:- Bila ada perubahan(jika zip yg digunakan sebelum ini longgar) baru guna zip yg lain yg sesuai. Adjust mengikut keselesaan ye..

 :-Waist trimmer boleh di gunakan masa tidur 




 Ada 4 tahap zip boleh laras, dianggarkan dari pinggang 24 inches – 32/34 inches
                   (Tidak Bergulung seperti kebanyakan WAIST TRIMMER yang lain di pasaran)                        
 
                     Kualiti memang sangat ok ditambah lagi dengan harga yang mampu milik....
                     Produk Hebat untuk Kempiskan Perut / Rampingkan Pinggang dengan sauna effect
                     Memberi kesan seakan bersauna, selepas 30 minit pemakaian, kulit akan terasa berpeluh
                     Penggunaan yang konsisten selama sebulan dapat melihat pengurangan inci yang ketara
 
 Semasa memakai korset ini, kesan far infrared ray akan membuatkan kita  berpeluh dan seterusnya dapat membakar lemak yang berlebihan sekaligus akan dapat melangsingkan pinggang.

PERHATIAN!!

tempoh pemakaian korset: 10-20 minit, jika mengalami ketidakselesaan, please kurangkan masa pemakaian.

jika korang ada mengalami alahan kulit, tak digalakkan memakai korset ni bersama losen or krim panas lain sbb sbb as mention before ia boleh buat korang berpeluh kesan far Infrared tu..tapi kalau korang ok, no hal je nak sapu krim and pakai korset ni sekali..lagi double effect..
sbb tu i buat promo dengan felinna inchloss..hihi..
  
boleh digunakan semasa membuat SPA, bersenam atau di masa lapang
 
basuh dgn detergen biasa (no clorox etc) dan keringkan di tempat teduh,jgn jemur bawah cahaya matahari sbb takut far infrared tu rosak..so jemur dalam rumah bawah kipas pun dah ok..

  
harga korset ni biasa...

RM35 semenanjung
RM40 sabah / sarawak

..FREE POSLAJU ..


tapi untuk Y.E.S kami promo harga Combo Set...

hanya dengan pembelian combo shj...kalau beli asing harga seperti biasa ok..
so dah jelas kan..
combo set : Waist Trimmer + Felinna Inchloss
only RM100 
termasuk pos laju...
dan promosi ni sampai end this month...


Siapa nak order boleh email detail kat ainseti@yahoo.com

Subject : Nama Product
Nama Penuh :
Alamat :
Jumlah :
No Telefon : (Tujuan pengeposan)
untuk lebih pantas boleh sms 014-64221945

ok happy thursday everyone!

hard to think

aduh sakit palo nak fikir masalah baru timbul..elok2 je plan.......pangggggggggg macam sedas kena penampo bila tetiba kelain lak jadinya..punya lah dah plan cun habis...sekali rasa nak rebah tergolek...siap pakej rasa nak demam dah sok ni..

susah betol la kan kalau terpaksa bergantung harap pada orang ni..lagi susah bila dah berjanji dengan orang..salah aku jugak kot memberi harapan pada orang kerna aku diberi harapan oleh orang lain..sekali benda seem not going too smooth...terduduk sih...tenung syiling lelama pun rasa nak pitam...kalau duit syiling yg jatuh xpo gak

motivasi diri tak cukup lagi aku ni nak menyelesaikan maslah pun berfikir patpuluh kali..kalaulah aku ni ada kekuatan yang lebih sket je..tak minta banyak..sket je...mungkin everthing can settled well..patpulih kali duk pejam mata suh tido..hati duk memotivasi diri sndiri..jgn fikir...jgn fikir...biarkan je masa berlalu menentukan...nak tak nak on that day kena redah gak..walaupun beribu halangan..sbb harapan org dah tergalas kat bahu..

OMG...
really can expect it turn so hard to make desicion...and it really so sad because i dont know who i can believe so far..oh dunioooooooo....berikan aku jalan mu yang lurus...highway pun tak pe..corner leper pun xpe janji it smooth no bumper along..sick of bump make me like tersedak and fenin..

situation now..
if i accept that "help" i look like selfish giler...because i make that plan getting messy..eventhough at first i already get the "help"
if i dont accept that "help" i make the other party (side of me) getting trouble..because i give them hope alredy..

looks like everything need my own hand, heart, kudrat etc to settled it..
no more "help" from other..
or could i starting afraid with word....
"may i help u"
"what can i help u"
"how i can help u"
question just make me better for awhile..then it give more pain than "help"

betul lah org tua2 cakap...kalau nak tolong orang kena lah ikhlas..baru kita betul2 akan tolong..bukan sebab hny nak tnya "what can i help u"..bila sumthing jadi byk pulak choice nak suh kita pilih..

so?
how.....
enty tnpa picture adalah membosankan..ye dak?
xoxo-Ainrisya (cheh!)


Wednesday, December 12, 2012

c&s

agak2 calculator ni



kuat tak nak hempuk.


grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........tahap dewa......mencikkkkkkkkkkk!!!!!

Tuesday, December 11, 2012

"Dress and Domain giveaway"

cakap siap2 la pada yg nak join!

GIVEAWAY INI TAMAT
iaitu 25.12.2012 . 11.59pm.
 
kena tepek banner..
 
 
 
klik banner for details..
 
:-)

Saturday, December 8, 2012

kasut baru

pernah tak rasa sygggggggggggggg dekat something or someone..mesti pernah kan..ala tak kisah lah pekebenda nya tapi bila kita syg kat sesuatu tu mesti kita asa nak selalu ada dekat dia kan..nak2 kalau benda tu masih baru and comel...

macam syang pakwe/makwe..
nak selalu dating and calling2 and message2, taging2, tweet dan ........
macam rindu yang menggunung setinggi gunung everest..
hambek ko....

tu kalau saynag orang..
ce syg pada benda.....
acena perangainya...
boleh bayang tak?
meh nak story perangai haqi a,k,a chenta hati...

 i is jeles ni..walaupun tengah sakit perut ni tapi i is geram ni..mentang2 lah dia ada kasut baru i ni macam pandng sipi2..budak ni kalau keluar perangai x mature dia...alahai suwet pun ada...nak gelak tak sampai hati..jadi kita anggukkan aje tengok telatah dia..

last week dia dtg umah..tunjuk kasut futsal dia..

aku: oooooooooo beli kasut baruu ek? *muka jeles*
dia: hihi..sale kat al-ikhsan. *konun nak ckp dia tak membazir*
aku: cantik....suka warna putih..smart2..cuba pakai..
dia: .......terus pakai and berdiri gaya model..
aku: emmmmmmm comel, sesuai dgn kamu!!pasni rajin la main bola *jelingsambilperli*


duduk 30 minit..
ambil lagi kasut dia and try!
huhu saja je ke apa ni...
pastu belek2 agi.......try!
bape puluhkali nak tayang ni.........
kasut baru katakan...nak buat aku jaki ke ape ni..

derrrr......beli kasut baru warna putih.mmg gua jeles sgt la...ni beli kasut ni makin giat lah dia men bola..sobs.sobs..nampaknya kalau ptg2 haku call or sms mmg takde nya dilayan kerna dia sibok menyepak bola la..nak2 dgn kasut baru lagi lah bersemnagt..huargggggggggggghhhhhhhhh

hari selasa lepas..jumpa...saja2 je perli dia..

aku: dah rasmi kasut baru?
dia: belum, tadi men bola, tapi hujan..
aku: aik nape tak pakai kasut baru.
dia: ish nanti kotor lah kasut baru...

oh apakah????

ok boleh terima lagi lah..mungkin takot kotor sbb beli kasut warna putih..hari2 nak kilat kasut bagi nampak lagi putih kot...huhu..

hari khms kot, dia call.....

dia: tahu tak sebelah katil kita apa?
aku: mana lah kita tahu..
dia: kasut baru kita !
aku: fineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeee menci lah asyik2 kasut dia jeeeeeeeeeeeee...
tahu lah syg nak pakai, tak yah nak tgk, jaga syg gituuuuu..jeles ni..huhu..

and malam ni aku rasa dia dah rasmi kasut baru dia kot......
sbb malam ni dia ada match futsal...
menang ke?
kalau kalah aku nak baham ketawa guling2....
cakap kasut baru...ada semnagat...
harus kena menang lah derrrrrrrr...


masih menunggu hupdate dari dia ni......
senyap je ni...
kalau menang laju dah msg aku ni........
kalah kot...hahahhahahhahahahahahHAHAHAHHAHAHAH..........



Thursday, December 6, 2012

"GAYAKAN HIJAB ANDA"

hidup ni diteruskan lagi dengan gigihnya menjoinkan diri dalam contest lagi..
yeayy..ramai jugk blogger yg buat contest ni..
aku bila lah da peluang nak buat kan..
nak buat tapi tunggulah...
sampai masa...
sekarang hanya sesuai utk menjoin diri dlm contest org jew..hiks

jom klik banner for details:-



 dan picture yang hamba pertaruhkan adalah..........


lilit hanatajima with sekuntum bunga..hahah..*tak kalaka

cepat2..sempat lagi nak join..
 
TARIKH TUTUP : 07 DISEMBER 2012 (12am)

SENARAI HADIAH CONTEST 
1st Prize
Maxi Dress + leopard shawl
2nd Prize
Necklace + cute brooch
3rd Prize
Bracelet+ earring


tgk hadiah dia....harap2 boleh dpt stu...hukhuk

Saturday, December 1, 2012

bertuah..


huhu..
padahal esok da program ni..
boleh ke bangaun awal ni..

 kita happay sgt menang segmen yang dianjur oleh uzu a.k.a Emas Putih

thanks taw sbb bagi kita topup..

 


tahniah pada pemenang yang lain..
 
 


Thursday, November 29, 2012

HARIMAU MALAYAKU.....

bangga nya sebab harimau malaya kembali mengaumm..oh aku sngt terharu tgk pasukan negara bertukus lumus untuk mempertahankan piala suzuki..memang aku perempuan yg so so je dgn bola ni, tapi kalau kelantan or malaysia yang main tengok lah jugak...kenal lah jugak playernya cuma aku suka banyak bertanya..tapi bila tanya asyik kena jeling jew..sobs..

selalu lepak tengok bola dengan haqi la..tengok kat mamak je selalu..tapi menci taw haqi ni kalau tgk bola ittew dah tak di layan..kita tanya pun dia buat dekkkkkkk je...siap cakap lagi
 " kamu ni time tengok bola la banyak peroslan yang nak tanya?" *sambil jeling > aku balas buat duckface*

huhu..terima je la kalau dapat pasangan yang mmg kaki bola..em haqi tu mmg..kalau men bola, futsal tak pernah ada penatnya...demam pun turun men..hujan pun main.....kalau panas terik lagi lah...hihhiik

kalau tengok bola haqi selalu cakap aku ni nak jadi pengulas tapi tak tahu hapa fasal bola..kalau tgk penjaga gol selain Apek mesti tanya..

" eh nape penjaga gol lain"
"tu penjaga gol lain la" sebut nama apa tah tadi
pastu duk 2 minit..

"eh sapa penjaga gol tu..kenapa bukan apek"
"nama dia...........

pastu 5 minit berlalu..tgk bola nak sampai kat gol malaysia...
"eh penjaga gol tu sapa ek napa tak igat bola..."

terus dia tak layan...........sobs.....gitu lah kalau aku teman dia tengok bola...sekali 2 kali jawab lagi..masuk 3 kali tu layan tak layan lah...

kadang aku suka tnya soklan yang dia susah nak jawab..
" macamna diorg nak kencing ek kalau tgh men"
"kalau diornag heading bola pastu kepala kena tiang gol cane"
"eh dorang (penyokong) tu kenapa?"
"kenapa dia jatuh pengadil tak bagi kad"
"bla..bala????
penuh ngan soklan sampai game habis..

dan haqi mmg tak lyn sgt lah kalau aku start tnya2 ni..pastu dia sesuka je cakap ittew ni macam kekanak tak matang...heloooooooooo kita tanya simple je...tak tahu nak jawab lah tu..

kita redho je dapat yang suka bola..kita suka..sbb kita suka lelaki yang pandai men bola....





Wednesday, November 28, 2012

Tuesday, November 27, 2012

"Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012".

KLIK BANNER FOR DETAILS YE..

YEPEE JOM JOIN BLOGLIST  NI KORG..

SYARAT2 NYER..
SYARAT UTAMA : kene jadi follower ayu dulu 

lain syarat2 sila klik banner atas...hahha muahaha..

Sunday, November 25, 2012

perubahan saya >> TESTIMONI FELINNA INCHLOSS

 kita nak bagi testimoni dulu boley tak?
ini adalah kita...

time ni berat i hnya 39kg..
sila lah percaya..kerana i time study mmg tak pernah lebih 40kg..and dah mmg menjadi target i time study dulu adalah utk mencapai berat 40kg sbb ramai cakap i berjalan kalau angin tiup kita terbang sama *kejim* terasa hati i ni..walaupun ittew kurus kering tapi kita kuat okey..

and sampai kita grad pun kita still tak pernah nak sampai berat 40kg..sobs.sobs..nak body mantop ugak waaaaa..tapi kita redha aje..badan kurus kering pun tak kisah lah janji ada org syggg..muahahahha..

tapi kan...
lepas kerja....
bulan 10 ittew pergi timbang sbb kita rasa kita gemuk..sbb balik raya semua orang cakap kita gemuk..ayah kita pun perasan..jadi kita tak sedap hati lah...

then mmg suprise giler lah...
nak pengsen rasa..hambek ko nak sgt bert 40kg kan..sekali ko............

47.8kg sudah......perlu nagis ke?oh baik kita redha dan pasrah aje sambil kita berdoa semoga haqi idak berubah hati..sobs.sobs..
kita target tak mo lebih 45kg..45 tu mmg idaman kita la..tapi bila kita ckp kat orang berat kita dah naik orang cakap kita tipu sbb dorang cakap kita tak berubah pun kecuali nampak pipi je demokkk..
ni lah padahnya kalau kerja hanya duduk makan duduk aje...kalau berjalan pun hanya ke printer utk ambil report yg di  print....lemak2 sudah berkumpul di bhgn paha sampai kita dah tak muat nak pakai seluar saiz M..oh sgt tensi sbb nak kena beli selaur baru..so jalan terbaik yg dapat difikirkan adalah..........................

kena kurus..........
erti kata lain........
buang lemakkkkkkkkkkkkkk...

sapa nak lemak?
i bagi percuma...
hiihi..

tapi semalam i baham makan ni kol 12 mlm..
so kejadahnya nak kurus kan kalau nafsu makan macamni..tak kira masa nak makan i makan...

tapi i tak risau pun..
sbb i dah maintain..
44kg..
suka kan...
semua ni sbb i pakai Felinna Inchloss...
dan i sgt happy sbb now seluar M pun dah longgar..penjimatan di situ..

dan hari2 i pakai losen ni..tapi sekali sehari je..tu pun time nak tido..tapi i sgt gembira sbb setakat ni berat tak lepas 45kg agi....sgt2 gembira uolls..

so apa lagi uolls..jom kita sesama kurus and buang lelemak yang bermaharani tuh.....hikhik
nak tahu kenapa felinna inchloss ni sgt hebattttttt?

baca lagi ni..



RAHSIA KENAPA INCHLOSS SANGAT HEBAT!

1) Lotion ni sangat wangi persis pewangi yang memukau rasa dan tak terlalu panas. ia mempunyai sensasi dingin yang mana bila memakainya rasa cool je..orang cakap boleh macam panas-panas manjaaaaaaa gitu..so jangan risau untuk pakai ke tempat kerja kerana dirimu sangat berbau wangi and cool..

2) Ukur dulu sebelum guna! Hanya sekali sapuan anda boleh lihat perbezaan inch anda.

3) Inchloss diformulasi dari bahan2 semulajadi yg selamat utk wanita hamil,menyusu atau gastrik..Ianya selamat bagi wanita hamil kerana rumusan nya tiada sebarang chemical..kecuali! Jangan lah sapu kat perut tu nak bagi kurus pulak... memang tak kurus lah kalau sapu nanti tian baby nape maknya tak bagi ruang kat dia kan..hiks!

4) Mudah nak apply kat mana-mana bahagian kita yang tak puas hati, Kita boleh mengawal bahagian tubuh mana yang hendak dikuruskan. Jadi kalau yg kurus sekadar nak buang lemak2 sikit2 tu pon boleh cuba. kalau nak paha kasi kecik sikit, sila lah sapu kat paha..kalau aku nak kuruskan pipi, pun bolehhh sapu..tapi nipisssssss je taw..

5) Yang pasti dengan inchloss dah hantar utk dibacakan 30juzuk alquran di mahad tahfiz bukit mertajam penang... Semoga lebih dirahmati..agaknya sbb tu 1 hari pakai da nmpk kesannye. (Jd simpan lah di tempat yang sebetulnya and jangan langkah taw)

6) Jangan takut, produk ni berdaftar dengan KKM dan HALAL

CARA GUNA:

1) picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang memerlukan sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) beberapa kali atau sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
2) sapu 2x sehari, sebaiknya selepas mandi dan juga malam sebelum tidur.
3) boleh digunakan oleh lelaki dan wanita (ibu dalam pantang juga boleh mengamalkannya)

RM75/botol including postage

Siapa nak order boleh SMS 0192488395 or isi form kat blog ni..

nyah kau lemak!
 

Jom BW sambil Follow sampai Lebam


jom geng join nih! 
hari ni kan tak kerja jadi pe salahnya kan kita buat aktiviti tangan sket..jom kita bersenam sambil klik2 follow sampai lebam..bukan setakat tgn aje..ngan mata sekali  sbb berjaga smbil BW ni..

sebelum nak merepek lagi...

sila klik banner utk senang citer
 

dah klik?
dah tahu syarat dia kan...
so apa lagi....
moh la kita bersama BW sambil follow sampai lebam.............

Wednesday, November 21, 2012

peringatan: untuk letak jumlah online user.

 hambek ko...tengah rajin nak buat tutorial..hakahak..eh ni bukan apa ni nak bagi orang pelupa macam aku ni tak gabra..actly byk je orang buat tutorial tapi jenis aku ni susah nak mengodek..so kerana aku dah dapat buat makanya aku lagi syuka nak buat note utk diri aku sendiri..

jadi sesapa yang boleh ikut...alhamdullilah..sebab aku ni bukan expert pun weiiii..ni utk peringatan aku jew..hewww..
  rupenya senong aje nak buat bendalah ni..tujuan buat benda alah ni adalah utk analyze and monitor all the visitors hitting our website, all in real-time! (copy jek)

steps:
1) sign up SINI
fill up the form and activate ur account through email yang kita register macm kat bwh..

email notification suh activate..

2) pastu, login ler..


3) select link code


4) isikan homepage name anda..isikan name website or blog anda la.
then click generate code

5) copy code  and insert in your blog..


6) open ur blog---->design---layout---->add gadget--->add html/java script

then paste the code..

7) save

done..

hahha..senang je kan...harap idop penin lah sapo yang nak follow..lantak le janji aku faham..ni note aku sapa nak ikut silakan tapi sapa yang penin silalah google yg lain..hiks..

bye..nite everyone..esok kita belajar lagi..