Friday, December 25, 2015

jalan-jalan peneng #throwwwbackkk

selamat datang ke Pulau Penang..
lama-lama blog ni boleh tukar nama kepada blog throwback je..orang lain throwback palaing lama pun bulan je, kita nak main tahun dah ni..gasak la..memory ni..jangan tak simpan buat tatapan anak cucu kan..mana yang ingat kita upate, yang tak ingat tu kita reka-reka je la..muahahha...

actly ni kisah sebelum melahirkan adam lagi...a year agooo....hahhaha..
sebelum nak kena operate cyst haritu..haqi konon nya nak bagi aku release tension la..sebelum nak kena admit ward dia plan bawa aku jalan-jalan..fikir punya fikir meh la kita ke kedah...dah permulaan ini juga lah membuatkan haqi memilih kedah sebagai satu option untuk penempatan UD44 dia nanti..and alhamdulillah now memang menetap sini sudah..time pergi ni pun aku dah start cuti unpaid 1 month. Maklumlah Mc pun dah habis time tu..nak buat camne, keje aku kuar masuk kuar masuk spital je ritu...lemau betul peknen ritu..

perjalanan KL-Kedah almost 4 jam lebih jugak la..time ni ak kan memang alahan tahap kritikal..tak boleh makan nasik dowhh..muntah je keje nya...memang nak exist tol juru tu aku dah lembik dah...hhahaaha..kesian haqi bawak aku holiday macam bukan holiday, asyik nak kena benti..kalau tak muntah, nak kencing, padahal tak kencing pun...wakkakak..biasala ibu hamil time tu..

dalam kepala aku time tu nak ke kedah bukan sebab apa..aku nak makan kakak aku masak je..
tapi sampai je rumah dia, tempat first aku tuju mstilah toilet..muntah berderu deru weh...hahhaha..aptb
sebab k
kesian nengok aku, aku nak makan ketam, maka masak la ketam utk aku..
makan ittew, walaupun selepas tu selamat ke sinki...ekkekek...
malam-malam kat sini sejuk, tido kepenatan dan kesejukan gitu...

pagi-pagi bangun, plan nak ke Penang Hill.
maka bersiap-siap la kitaorang..
tak jauh pun dalam sejam gitu la..sebelum tu pergi usm dulu amik adik haqi..
then gerak pergi...

tadaaaaa........sampai sudah..abaikan muka aku yang memang selekeh...haqi time ni memang redho je dengan aku..dengan selekeh nya, dengan everytime rasa nak tido nya..dengan kuat nangisnya..ko mampu...alahai memang sabar la laki kita ni..seriusly aku pun fed up dengan diri sendiri...tapi itu sebelum operate cyst, lepas dah operate, nahhhh kau....makan je keje aku..make up la..pastu macam2 la...kahkahkah...


tengah tunggu train nak naik atas..aku ingatkan naik cable car tu..sebab aku cuak naik yang tu..mujur naik train tapi cuak jugak la bila nak sampai atas tu...tinggi weh..tiket train aku dah lupa la..sebelum nak masuk gate tu ada boleh nak take pic..nati kuar ko boleh la beli buat kenangan..








tak lama pun naik train ni..dalam 10 minit gitu kot..ke tak sampai...
ni dah sampai atas...uikkkk sejuk habaq hang...cantik la kat atas ni...aku pergi tu cuaca nak hujan...lagi la berkabus..boleh la ko fefeling duk korea bila ko cakap kuar asap....hahhaha...
tempat ko nak lock cinta guna mangga tu pun ada weh..tapi aku tak pergi pun....kerja aku smpai atas ni cari tempat duduk..then duduk setempat je..mana nya aku nak muntah lagi, penin lagi time ni...memang tak kuasa ak nak berjalan-jalan tawaf tempat ni...memang bosan la haqi bawak aku bercuti time ini...cuba bawak sekarang....hahahha












time ni banyak tmpat under construction...lepas pusing-pusing atas ni ak dh lapar dah...makan jom..
makanan kat sini 0k ok je..ye la time ni ak mana ada selera nk makan ape pun...
gambar makanan tak de :-p








 ni jela pic yang ak ada...orang lain banyak g..keje aku cari tempat duduk je..hahaha..time peknen memang haqi bawak semua benda, aku pemalas tahap gaban kot..kadang sampai rumah, nak naik rumah pun malas..kahkahakah...

jom la balik..tak sbar nak balik nak tido...tu jela modal aku time ni...


sempat la beli baju selai sorang..jadi la..perut tak muncit lagi time...
3 hri jugak la duk kedah ni...tak de pergi mana-mana pun...letiohhhh je time ni...aim aku just nak makan masakan kakak aku..cuma petang tu adalah haqi paksa aku jalan-jalan pusing kawasan perumahan ni...memang nangis la aku nak boleh pusing kwsn perumahan ni padahal dekat je pun...kahkah..aptb la bedah!

then sampai sini dulu..
nanti kita jumpa lagi dengan kisah throwbackk lagi..
banyak lagi..
rasanya tak cite lagi fasal..

kahwin
beli rumah
bersalin dekat adam
resign keje..

bla.bla...ok nak packing dulu ni...
besok nak balik kampung..
orang tak kerja memang camni..everymonth boleh balik kampung...
tak payah nak apply cuti dah..
tak payah lagi nak dengar orang masuk bilik bos, nak kutuk kutuk kita...eh..
dah!!! bye.

Thursday, December 10, 2015

PERCUTIAN 2 HARI 1 MALAM DI GOLD COST MORIB

CAKKK..
rindu kita tak...hihi..
cerita bulan 7 yang lepas..gambar dah upload kat draf tapi duk peram tak story..
sayang pulak ken, tak kan tak nak abadikan kenangan terindah ni dengan yang tersayang..
rasanya ni la first holiday kami bertiga..miahahhahah..
excited uolss..
actly dah lama plan holiday ni..aku book ni lama dah, memang plan nak pergi on 27 julai sebab birthday haqi..
kira as a gift la..lagipun haqi bukan sennag nak cuti..huhuhu..


okey ready to go..
adam time ni baru 4 bulan kot..
time ni keje dia nak hisap tudung kau je..
puah omek kau pakai belit-belit..ekau nak jugak tarik-tarik tudang emak kau..huhu..
seperti biasa wefiee dalam kereta la dulooo...









tak jauh mana pun percutian ni..
45 minit je dari rumah..kahkah..
ada anak kecik ni rasa tak berani lak nak bawa jalan-jalan jauh ni..
ni pun dah kelam kabut...kahkah..kah..
sampai-sampai pukul 12 camtu..
pergi check in, receptionist cakap bilik dah ready,,,yehaaaa,,
tak payah tunggu lama-lama...




jom round-round bilik kita..








lepas landing kejap, tukar baju adam, sekarang superman mummy dah ready nak g berendam...
yeahaaaaa...mumy tak mandi pun, papa je mandi..sian papa layan sorang-sorang..hahha..
adam pun x berani nak bawak berendam lama-lama..takot selsema..



setakat men acah-acah kaki je la time ni..











lepas dah siap mandi kolam, jom la kita bersiar ke pantai pulak..
time ni air surut..so pantai nya jauhhhhh nun disana..
tapi cantik la..
kat sini boleh men activity outdoor tu..



i love u abg sadooo...




dah lama tak posing..
siap jerit lagi.."pa ok tak ni.."
cam gemuk je..
lets silang kaki...hahah
*tgnkatpipi*



papa kena posing dengan adam..adam lak time ni keje nak isap baju jew..hahah





ni kawasan dia panggil the pier (kalau tak silap)
kalau air pasang ni lagi cantik..
nanti pondok-pondok tu terapung la..
leh lepak malam-malam..
romantik gitu..
aku tak pergi pun takot adam demam..
malam kitaorang membuta je..


sampai bilik, jom cuci badan dulu..
rendam adam dalam tab ni..
hahahha..seketul je adam time ni..
suka dia..dapat main air...








keesokan pagi nya breaksfast...
pakej dah inclusive breakfast..
ok la makanan dia..time ni aku pergi hari biasa, so tak de ramai orang..
banyak review cakap kalau pergi weekend sampai dorang kena bukak table makan bawah khemah uollss..so better pergi hari biasa..hahah..


lepas makan jalan-jalan sekitar hotel...
banyak la tempat boleh bergambar..


dah habis dah percutian 2 hari 1 malam kitaorang..
waktu ni dah siap-siap nak balikk..
percutian singkat aje...
tapi enjoyyyy...




adam dah lentok dah time ni...
bye2..ada rezeki nak bawak family lak..
inshaallah...



semoga sayang gembira dengan hadiah besday ini..
i love u..

video