Thursday, January 31, 2013

membalas kunjungan makan malam 2013

kejap sebelum nak terus mengarang ni kasi aku refresh dulu bila agaknya event ini berlangsung...ok dah ingat..event nih berlangsung pada 05/01/13..jadi mari lah kita sama-sama mengorek poket sukahati doremon utk mengeluarkan pintu masa lampau utk kita berpatah balik ke tarikh tersebut..korang tak yah la biar aku je masuk sebab aku tukang cite, korang tukang baca je *eh da orang nak baca ke*sobs..

dulu 2011, aku masih ingat detik2 bergelar pelajar tahun akhir..letih wei, terkejar kejar nak siapkan tesis bagai, nak fokus exam bagai..tapi tu lah nama nya belajar sambil menimba pengalaman..ada ke orang belajar nak duk je melekat kat meja stdy..oh sgt tak fun hokeh..sekali sekali kenalah buat -buat tumbuh tanduk kat kepala..jadi nakal xpe jangan jadi jahat..orang cakap nakal manja gitewww...

ok merepek dah..kalau dulu budak tu teman kita pergi raikan malam kita bergelar final student, maka taun ni giliran aku lak dipaksa rela hati meneman dia..ok aku suka je..feeling manja romantik gitu..*lempangdirisendiri* jap jap kasi kita flashback balik masa dulu..

gojes x?*pitam*
ok ni picture zaman 2011 dinner aku sebagai pelajar tahun akhir bachelor sains matematik..dan haqi dipaksa rela meneman aku..hihi..tema time dinner aku adalah hitam,merah,putih or lebih tepat tema adalah wrna..hentam je..bila tengok gambr ni..oh no..time slim melim, pakai baju pun nampak besau..sobs...
time ni jugak time belajar pakai heel..so boleh kira bape keping je gmbr berdiri..semua gmbr duduk ala ala ayu ko..hahha

dan now after almost 2 years, turn haqi lak merasa bergelar mahasiswa tahun akhir..jap jap kasi aku jadi hos jap..

 hos: apakah perasaan anda menjadi pelajar tahun akhir?
haqi: oh saya sgt gumbira kerana tidak lama lagi saya akan bekerja..hihi 
hos: anda sgt poyo hokeyyy
haqi: kamu tak tahu lagi ke?
hos: *duckface*

eh letih lak nak taip, bagi aku pi makan jap leh.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2 HARI KEMUDIAN (xtifu)
k kita sambung ek laling laling semua...

start dengan cerita misi mencari baju..nak cari baju kena tahu tema dulu kan...ok tema diaorang adalah nostalgia..ok aku mmg tak fikir lain dah nak cari peplum je..peplum kan ala-ala zaman dulu kala punya style tapi dah di touch up utk kelihatan up to date dan seiring dengan zaman moden sekarang..nak muntah gak aku membelek and menghadap page fb yang duk promote peplum ni...kemain lagi menggetag haqi..pm dia bagai..last last ko tahu pe dia cakap...

bese je
ala bese je
macam bese je
design dia bese je...

sepuluh kali bese..stop.stop! *lapairmata*
dah cakap biasa sangat kan maka aku serahkan kesemua nya pada dia..biar dia je yg choose..letih ko jah nak melayan..itu tak boleh,itu seksi, itu bese, itu..........k stop!
so sari before event dia tu, actly dia ckp kat aku 12/1 tapi boleh tetiba dia ckp 5/1, maka sari sebelum tu lah aku kelam kabut memcari baju yg sesuai utk ke event nya tu..last minute jumpe satu butik yang jual dress yang mampu milik org cam aku ni..nak cari ribu riban habis lah bulu2 aku gugur...yg ratus2 pun pejam celik pejam celik nak keluarkan duit...ptfffff..

so berpusing-pusing lah aku mencari butik D'STYLO kat damansara...hasil google makanya tak lah sesat sgt and terpaksa lah kita memuji haqi yang teror sebab berjaya smpai dalam masa 20minute je..hasil google ckp 15 minit je dr rumah aku..so satu kejayaan bagi dia..tapi alah balik abg jgn nak berlagak lagi sebab balik you are fail...tak faham aku cane lah budak ni, pegi selalunya ok je, tang balik tu asal la cepat sangat kamu lupa..dah la suka lalu yang bertol...haiiiihhhh..aku perasaan time kat butik kakak yang jaga butik pun dah macam malu dengan kitaorang..haqi la..dan dan tunjuk teror cam pereka fesyen..kejap kejap..

haqi: baju ni sesuai dengan belt..
aku: yeke? tak over sgt ke?
haqi: tapi baju ni lengan dia cam stylo sket..
aku: tapi baju ni labuh lah, rimasss..
haqi: xpe boleh potong kan..ambil ni la..
aku: kita nak peplum..huhu *mukasedih*
haqi: beli je dua-dua.
aku: tak mo lah bazir..
haqi:ini cantik *tunjuk yg lain lak*
aku: nak peplum..
haqi: ini pun cantik *tunjuk yg lain lagi*
aku: *lapairmata*

akak butik: xpe dik hari ni da 20% less

ok tak yah gaduh2 agi kita beli je dua2..dah ada less..lagipun aku ase baju kat butik ni ok la, mampu milik..average semua under ratus la..means harga tu logik lah dengan bendanya..gitu..nak membeli and bershopping pun kena ukur badan sendiri jugak..kalau dulu haqi beria bergaya demi hari aku, then now tak salah rasanya aku try utk kelihatan as he wish..dan mmg semua nya dia choose..mmg sgt membantu lah idea2 dia tu..impress sgt aku..haha..

dan malam kejadian..dandan sendiri je..hover lah ko jemah kalau nak upah make up artis..make up camne pun konfem2 haqi akan cakap aku cntik.muahahha....konfiden ko jah..jadi tak yah nak feeling diva sangat..kita tampil natural sudah..
jadi seprti ini lah kami pada malam tersebut...


dan dan terus bagi gambar edit..wakaka..aku syuke gambar ni..tapi malu kot nak feeling romatik ni..rasa nak g cuci besau2 nak buat peluk tido..haha..hover sgt ni..


kiri: 2011 math night   kanan: 2013 medic night

tetiba rasa pose pada malam tu cam sama je dengan pose wktu dinner aku dulu..kebetulan atau sebab aku mmg macam tu je la taw nak pose..haha..malu ar..tapi nak compare dengan dinner haqi, banyak jugak gambr berdiri nya sebab aku kan dah yakin pakai heel ni..nak ckp teror tak leh takbur sangat..sebab dan dan aku nak tunjuk teror bergaya degn yakin pakai heel time tu la dia nak terjatuh la, nak tersalah langkah..kang tak fasal-fasal free show aku kat situ..
teror tak aku edit..hahha


ijat and diba
ijat ni cosmate aku, and diba ni cosmate haqi..diorang ni dah kawen ok..so selamat pengantin bawu utk korang..math and medic bertemu jodoh..nati tunggu turn aku lak..insha allah..amin..jeles ni tgk orang dah kawin ni..huhu


sebahagian cosmate haqi...semua gojes2 and comel..yang laki tak leh puji nanti haqi jeles..malam tu dia best duk usha and cuci mata..performance dance gila seksi ko, melelah air liur..dgn aku aku cuci mata..dan dan haqi tutup mata aku tak bagi tengok yang dia bulot mata...huh..dah la meja paling depan..mmg jelas lagi terang lah kan...

sat layan video dance...aku nak pi angkat kain...

video
video
video


sweet couple..
dorang ni sweet ok...suka je tgk dorang ni...kenal malam tu je tapi dorang ni permah and aku suka borak dengan dorang..moga korang pun cecepat bertemu jodoh ek? eh kerja aku asyik nak menjdohkan orang je kan..haha..betul la kita kenalah mendoakan orang cecepat kawin baru kita pun cepat berjodoh kan..amin.amin.amin.40x

yes i accept who u are..


eh gambar kitaorang agi..haha..dah la gambar sama..macam ok lak rasanya tak potong kain tu..cam comel lak bila tgk dalam gambar kain tu labuh..ala-ala baju nikah gitu labuh nya..haha..berangan je lah aku ni..lantak lah aku fedulik hapa kan..cepat doakan aku cepat2 berjodoh..hihi

sebahagian cosmate haqi..


 ni gambar namanya nak ambil berkat ni..ambil berkat pengantin baru..mana taw rezeki kami lak kan...sweet kan penganting baru nii..baju pun sama..i suka you baju sama sama ni..huhu..tapi kalau kitaorang pakai baju sma jgn lak duk cakap kami ni kembar ke boria ke..eh tapi ramai cakap kitaorang ni adik beradik..muka nak sama eh? muka nak sama orang cakap ada jodoh eh eh eh..:-) senyumsenyummalau*


timakasih sudi ambil dambar dengan saya...malu i..dorang semua comel2 and gojes..:-)

aku tanya haqi:-

aku: nape suka ambil tangan macam nak nasyid?
haqi: baru la nampak macho?*angkat2kening*
aku: ????? iye la...angguk-angguk..mmg abg sentiasa macho dihati ini..

kami, osman and ira
doakan osman and ira pun cecepat berjodoh gak..hihi..jangan lupa jemput kami ye bila nak kawin..hihi

macam gambar family lak kan
roomate haqi..see the hand..
rasa banyak sangat duk membebel...bukan pe aku malas nak hupdate by part..dulu time dinner aku, aku buat entry by part..part with my fren and part with my bos..mow kita random je..entry ni pun duk dlam draf sejak malam balik dari dinner tu lagik..haha..dasrrr...ada masa sket kita taip, pastu snagkut..pastu ingat and sambung lak..pastu stop...hahha..lagipun random entry camni macam mesra alam sket kan..macam kan aku kenal je semua kawan2 haqi ni..haha..tapi kenal lah jugak kan...tapi kadang dah jumpa muka ada jugak aku lupa..maafkan saya...susah nak hafal muka..nama mungkin ingat..

sebelum kita akhiri entry ni rasa tak syok sendiri lak kalau tak letak gamba sendiri sendiri kan..haha..
jom..

1,,,,



2,,,,,

3,,,,,,,

4,,,,,

5,,,,,,


lima cukup lah kan..byk-byk kang pitam lak orang nak tgk..haha..

last wish...
special for you dear,
semoga kamu lulus dengan cemerlang dalam final exam dan berjaya dalam pelajaranmu, hidupmu dan apa jua yang kamu lakukan selagi mana ia baik utk mu, utk agamamu, keluargamu dan insan-insan yang memerlukan pertolonganmu...sungguh diri ini rasa bangga dan syukur dengan apa yang kamu perolehi kini dan semngat juangmu..semoga perjuanganmu tidak pernah kenal putus asa dan sentiasa bersemngat mengejar cita-cita dan impianmu..semoga hidupmu sentiasa diiringi kejayaan...amin.


tahniah....sudah bergelar mahasiswa tahun akhir.....

cepat2 konvo ye....

Wednesday, January 30, 2013

kosong

tulis...padam...tulis..padam...begini lah sejak 10 minit yang lalu..terasa satu kekosongan yang terbuku di hati..terasa sangat kekosongan yang merntai jiwa..allah betapa ujian mu tak pernah ku kesali..apa yang sedang ku alami ini belum ku mampu rungkaikan...

allah aku tidak mahu terlalu alpha mencari jawapan di setiap persoalan yang kerap kali bermain di fikiran dan hati..kadang hati bagai diketuk satu perasaan yang sangat mengusik jiwa..sungguh bagai satu seruan yang tak mampu ku hindari dari terus bermain di fikiran dan memberati rasa hati..allah ku pohon petunjuk dan jawapanmu..apa aku berada di situasi yang sebenarnya...apa yang ingin engkau berikan padaku...

sungguh ya allah aku aneh..dengan hanya sedikit perkataan benar membuat hati gelisah dan sebak..apa yang ingin perkatakan dari niat sesorang..dengan setiap yang berlaku di sekelilingku..apa?

allah berilah aku jawapan....
apa ini yang terbaik untukku....

Monday, January 28, 2013

experiment lagi!

bajet tak bajet jugak lah...pasrah je lah dengan pict seterusnya ek..aclty aku design skirt ni utk pakai dengan peplum tu..tapi bila difikirkan balik why not aku cuba buat skirt ni biar dia leh pakai jugak dengan tshirt or kemeja..so how..design ni dah ramai org buat tapi aku just suh tailor buat style duyung sket dengan pinggan keras..tambah dengan poket..hehe senang nak masuk hp..tapi aku suh tailor buat poket tepi biar cam x nampak...pastu buat lubang utk belt..lubang tu besar pun mcm nganm2 je..sbb aku nak sesuaikan utk bagai dengan belt besr..means if aku pakai belt besar aku akn pakai atas lubang belt tu kasi tutup...haiiihhhh susah jugak nak explain kasi faham...mmg pun nak explain kat tailor hr tu dia cam fhm tak fhm...hhhuhu..tapi alhamdullilah jadi gak lah...




aku guna material yang kain dia tu keras tapi dia berbentuk...sbb kalau pakai macam aku paaki ni xnak ada nampak tutttttttttt kan..so aku cari kain yang tebal and keras sket...puah gak lah aku round kedai kain nak cr kain ni..kain ni aku tak tahu org panggil kain apa tapi kalau pg kedai aku pegang kain tu aku thu lah tu kain nya..huhuuhu...


kain dia selesa uolls...hari panas xde rasa dia leh melekat ke apa...lagipun dah xperlu lah layer ke ape..dia mmg tebal....design camni mcm sesuai lah kot nak pakai ke pjbt..tak lah kembang setaman..tak serabut lah bagi aku....



skirt ni pakai dengan peplum pun in taw...macm aku pakai ni...simple kan...kalau korang berani boleh cuba dengan contra warna...lagi nampak cun..tunggu da masa kita berexperiment lagi..tapi mmg best lah aku cakap pakai skirt ni....nak nak kalau ukuran tu ngan dengan kita kan...

with peplum

 tunggu gaji nak beli kain and jahit lagi la...warna apa ek yang homeiiii...yellow?


Sunday, January 27, 2013

peplum ittew..

orang lain dah puas dah bergaya dengan peplum tapi aku baru nak merasa...
pstu kecoh dekat blog..
suka..suka...haha
actly beli skirt mermaid ni dah lama..beli time nk g dinner haqi lagi..tapi beli dengan baju wrna pink ala-ala lengan aladin..tapi baju tu jarang..nak kena pakai inner...jadi malas nak pakai inner aku telah gatai tgn bershopping online...huh...melayang duit beli peplum blouse lak..sobs..

so minggu ni kita buat sesi shooting kat ofis..paksa ofismate jadi photographer..ahahah..maapkan saya akak..saya mmg macam ni taw..taw...taw..jgn serik ek..

peplum blouse with mermaid skirt ni dipakai pada hari selasa..homai x?
mermaid skirt tu beli dekat D'STYLO Butik
peplum tu order dengan fren kpd fren..dr china..
kiri tu skirt duyung tapi aku design sendiri taw utk pakai dengan belt actly..dia boleh pakai 2 cara..satu pakai dengan baju seperti peplum cam aku pakai and satu lagi boleh pakai dengan baju biasa (kemeja lagi cantik) and masukkan kat dlm skirt and pakai belt kat pinggang..aku dah design skali dengan lubang2 belt dia tu..tapi aku x ingat nak snap pict hr isnin tu..nati au snap ek..and tepek lagi kat cni ek

kiri: skirt duyung purple+peplum blouse+halfmoon
kanan: mermaid royal blue + peplum blouse + halfmoon



sekarang mmg trend halmoon scarf kan..ak pun dah makin jatuh cinta dengan halfmoon ni..senang nak pakai sebenarnya..lagipun bidang dia besar sket..macam sedan-sedan gitu..design dia pun lawa-lawa..nak tunggu gaji ni nak g borong lah..hahha..macamkan gaji ko beribu kan..huhukhuk *lapairmata*

hari rabu kita menjakikan kakak-kakak and adik2 aku dengan peplum merah lak..bermsg msg dorang tanya aku beli kat mana..nampak sngt tak alert time aku pakai..haha..actly baju ni pun dah lama pun..time dulu aku pakai ngan jeans...eh tetiba bila peplum style ngan in, kita mix and match maka boleh la dijadikan peplum...baju ni mmg aku syg sgt2..sbb mmg aku design sendiri ni tapi org lain jahit la..satu ioi mall aku cari kain nak buat baju ni..last last aku beli la jugak viscose cotton buat baju ni..tapi lengan tu aku guna cottan yang orng buat sampul bantal..haha..tapi serius aku ckp kain dia lembut beb..sejuk gitu...



so nak pakai peplum maka jadikan seperti di bawah...menjadi tak..belakang tu aku buat tali nak ikat reben..aku suka dress yang da tali kat belakang..boleh adjust fitting kita..agak2 lepas makan perut membuncit maka kita longgarkan lah tali reben tu..haha...simple kekdahnya..kain tu lak actly kain baju kurung moden aku..beli time raya taun lepas..material chiffon 2 layer..



khamis cuti...so xde peplum...

jumaat adalah hari santai and kasual..so ofis benarkan ko nak pakai apa je..jeans, skirt pendek, t-shirt...sukahati punya fesyen..so selalau jumaat aku baham pakai t-shirt...tapi jumaat kali ni excited sket..sbb pakai baju bawuuuu...hhaaha..baju ni sapa berkenan boleh order dengan aku..haha..cheh dasar kan...baju ni wrna light pink gitu..2 pieces..yang dalam tu mcm singlet..tapi baju tu ropol-ropol..kalau nak pakai yg dalam tu dengan inner pun boleh..nnt aku snap gmbr lagi ek..haha..cheh! yang luar tu mcm sulam gitu..dia berlubang2..tapi tebal uolls..kalau ko nak pakai as a sweater pun ok gak...baju ni just rm30 je..yg dlm and yg luar..ok la kan..macam2 fesyen boleh pakai..


ok begitulah cerita saya...sesekali datang mood dia mmg camera ditgn lah...maapkan saya..haha..next week dah susun dah baju mana nak pakai..mybe mood peplum masih tengah IN ni..pitamlahsemua...

berimpian nak mendesign baju lagi ni..tapi now susah nak cari tailor..dulu akak aku ada kat kg, so aku bleh je pos kat dia utk jahit baju aku..skrg dia dah move ke tempat lain..so dah bnyak design aku duk lakar2..tapi simpan je lah..huhu..nak cari tailor yang sesuai dengan kehendak kita ni susah jugak....bila lah aku nak pandai jahit baju sendiri ni kan...

doa-doakan semua ye...
nanti boleh aku keluarkan design yang homei2..
murah and berkualiti..inshaallah...
*angan-angan*

Saturday, January 26, 2013

Murah! Murah! Make Up Set..


ni konsep sapa cepat dia dapat..
 
MAKE UP SET
24 COLOURFUL EYESHADOWS
8 LIPS COLOURS
4 BLUSHERS
2 POWDER
1 FOUNDATION
SPONGE AND APPLICATOR
 
ALL IN ONE!!!





Harga: RM35 including postage

Siapa nak order boleh email detail kat ainseti@yahoo.com

Nama Produk: 
Nama Penuh :
Alamat :
Jumlah :
No Telefon : (Tujuan pengeposan)

untuk lebih pantas boleh sms 0146421945


26/01/13>>>>>>SOLD OUT

Saturday, January 19, 2013

wajah baru

hi...
tahun baru ni kita buat perubahan sket..perubahan pada blog..hihi..ni bukan apa ni sebab excited baru dapat install adobe photoshop..tu sebab duk mengedit pict..kemain excited..padahal keje ofis melambak ni..hadoi cuti2 pun kena buat keje..nasib leh klaim OT..so kita kurangkan merungut dan kita buat je lah keje nya..huhu

banyak story tak update..memang sesangat sibuk..sibuk dengan keje, life and now aku buat bisnes kecil-kecilan..tapi aku rasa hepy giler dengan life aku sekarang..walaupun sibuk and penat tapi rasa puas hati sangat....rasa usia muda ni terisi dengan perkara-perkara yang berfaedah..rezeki lebih boleh kita hulur lebih kat family kan...alhamdullilah..aku jual VCOA..nak order dgn aku pun boleh..baca SINI

orang lain dah list dah azam baru 2013, tapi aku masih belum lagi mau publish kan..bukan tak nak share tapi aku rasa setiap hari ada je benda yang aku nak aim..so aku buat je list tu hari2 sebelum tido apa nak buat sok..kadang-kadang belum sempat buat list dah tido dah..huhu..lagipun aku cam malu je nak share kat sini apa aim aku taun ni..semua nya angan2 je lebih..hihi..jadi kita tunggu je lah ek, once aim aku tercapai aku kan declare it!..haha poyo je statement.

baru- baru ni jugak aku dipaksa and dgn rela hati menjadi pendamping haqi ke Dinner Final Year nya...full story nati aku hupdate ek..tapi nak ckp thanks la sbb bawak ittew walaupun kelam kabut cari baju last minute..sgt rasa nak nagis taw...

cukup dulu lah, nak buat keje sekejap..
nanti kita sambung ek..

MINYAK KELAPA DARA (VCO) ANTIOKSIDAN

Aku yakin ramai dah tahu fasal produk keluaran Treenea ni..
apa lagi kalau bukan VCOA kan..
ramai dah yang mencuba and ramai yang gembira dengan hasil dia..

jom baca lagi..

 VCOA ini banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan kita sebab ia mempunyai kandunagan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.


VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

APAKAH KEPENTINGAN ANTIOKSIDAN? 
 
  VCOA ni kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berfungsi melindungi sel-sel badan kita dari radikal bebas. so ia akan menjadikan sel-sel badan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit menjaga halus dan seragam..

penyelidkan oleh para sanitis juga mendapati VCOA ni ada 90% minyak tepu yang kebanyakkan adalah trigliserida berantai sedarhana (MCT). Ujian klinikal membuktikan MCT ni merupakan ejen pembekal tenaga segera..MCT ni akan di salurkan ke hati untuk membekal tenaga segera. asid lemak ni  kemudiannya ditukarkan ke sebatian keton. sebatian keton ni diperlukan ooleh otak manusia apabila glukosa tdk dapat berfungsi untk membekal kan tenaga. dan yang best nya kajian santifik menunjukkan sebatian keton ni boleh membantu pesakit alzheimer dan parkinson. mmg sangat berkhasiat VCOA ni..
 
sebatian keton ni jugak didapati membantu dalam serangan epilepsi (ayan/sawan). pengambilan VCOA yng secara oral dalam kadar tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. sesiapa yang ada mengalami demam, selesema and batuk juga baik untuk mengamalkan kerana VCOA ni jugak berfungsi meningkat sisitem imunisasi tubuh badan.

VCOA juga mengandungi bhan aktif seperti phospolipids serta sterol tumbuhan yg terbukti berupya merendahkan tahap kolestrol dan meningkatkan LDL dalam darah.MCT juga mudah dihadam dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan..senang cakap VCOA ni pun boleh menurunkan berat badan..best kan..


rupa treenea vcoa


FUNGSI, KHASIAT DAN KEBAIKAN VCO ANTIOXIDANTS:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Membantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit




60 biji / kotak
CARA MAKAN VCOA:
60 CAPSULES/ 2 BIJI SEHARI- cucuk VCOA and makan or sapu kat muka..boleh dipakai utk kegunaan luaran dan dalaman..baby pun boleh cuba..

dalam bentuk sofgel..

harga yang mampu dimiliki oleh semua..

RM46 (SM)
RM49 (SS)
including postage! 

Siapa nak order boleh email detail kat ainseti@yahoo.com

Nama Produk: 
Nama Penuh :
Alamat :
Jumlah :
No Telefon : (Tujuan pengeposan)

untuk lebih pantas boleh sms 0146421945
 
like my page SHOP WITH US

Thursday, January 17, 2013

feeling not well..


lately ramai sgt org demam.....
aku lak antibody x kuat....
hr ni ok, esok lemah..
pastu 2 hr lepas tu demam lak..
aiyokkkk....
penattttttttttttt........
 


sekian..



Sunday, January 13, 2013

fail!

*poyo je*

 tahun bertambah maka usia pun bertambah lah kan..xpe aku tak risau pun sbb aku sentiasa feeling muda..masih mampu berlagak macam kanak-kanak rebina..jadi aku tak kisah pun sbb masih ramai yang jumpa aku tanya aku sekolah darjah bape..*initipu*

hok oloh nak feeling muda lah sangat padahal....
ok dah tak payah nak bahas fasal umur sebab umur dah tentu2 meningkat ken..so tak payah nak bising..lebih baik aku upgrade skill yang kena improve..
cth: skill jadi babysister..
huhu T________T

aku ni kalau bab jaga budak ni macam tah apa apa sket..kalau ngan budak ni aku macam slow sket..tapi kadang2 aku tegas..tapi aku cepat panik and blur bila jaga budak..hati aku kan gelisah je..macam kalau aku jaga budak aku kena open my eyes 24jam..sbb kalau aku tertido aku takut budak tu ntah kemana kan...sbb tu kalau jumpa aku tengah jaga budak dalam keadaan sememeh tu ko jgn cakp aku gila lak..tapi aku garang  lau budak ni tak dengar ckp..wkakkaka

ukail

ok ni bukan anak aku or anak buah aku..aku tak kawin lagi jadi mmg sah2 bukan anak aku kan...ini anak ofismate aku...2 week ago kot..kawan aku ajak teman pegi tesco jumpa seseorang..(urusan bisnes) jadi aku telah mengoffer diri untuk menyertai..jadi aku telah beria menyuruh dia bawak anaknya sekali..kunun nya nak main dgn bdk2 la kan..sbnrnya sudah rindu dekat anak buah...huhu..

jumpa orang tu kat mc d..so sementara tunggu orang tu dtg maka kita order makan dulu...after that orang tu smpai maka kami beralih ke meja sebelah..nak dgr explaination drpada orang tu kena lah duk jauh sket dari kanak2..sementara tu mak mertua kawan aku tolang jagakan budak2 ni dulu..

after 10 minutes..
hihi..budak ukail ni dah merengek nak main kat atas..kat tingkat atas ada play area...so dah berjampi kat meja kitaorang suh bawka dia ke atas...haha..jadi di sebabkan aku dah bosan nak dengar ceramah dari orang tu maka aku telah mengofferkan diri utk membawakan ukail ke play area kat tingkat atas..

berbekal kan rm10 yang mak dia bagi maka aku telah membawa budak kail ni ke play area...
semua orang pandang aku...

adakah aku kelihatan seperti mama HOT..*pitam*
berbaju belang wrna warni
skinny jenas purple
sweater hijau..
berkasut pink..
bertudung hitm..

ini fesyen hentam saja...aku belasah je..nak2 sekarang femes color blocking..so xde sapa nak komplen..agak2 da yang tegur senang je ko tepek kat muka dia cakap "color blocking hokeyyy"

aku dah la pemalu,..huhu
tapi jiwa kental..so kita buat dek je la...bawa budak ukail ni main...kail ni macam tembam sket..dia sebaya anak buah aku tapi dia berisi sket..kalau nak dukung dia tu mmg patah la tgn aku yang tak bape nak ada isi ni kan...tapi nasib dia pandai naik escolator sendiri..jadi aku sgt gumbira...haha

sampai je kat play area ni...
aku kejakunan...budak ni lak duk tunjuk2 nak main tu nak main ni...haippp....penin sekejap aku...haha..selalu aku bese main yang masuk coin kan...yang kat tempat ni dia pakai kad touch ni..so pegi kaunter nak tukar token dia bagi kad...so bangang kejap aku...nasib cepat pikat...huhu

so kita terus tukar rm10..hahhaha
dah mak dia bagi rm10 kan...makanya kita guna lah sebaik mungkin....
mula mula nak main pukul nyamuk ek..tapi baling guna bola...hok olohh...dop mati2 nyamuk dia tu...aku dulu time kecik2 siap main tampa je...sekali jumpa nyamuk gigit tgn..tampa tgn..jumpa nyamuk gigit pipi..tampa pipi...ni budak skrg jumpa nyamuk baling bola....hahha...xpe la ni mainan zaman sekarang katakan...

abis men bola tu main tembak2 lak..
okey ni mainan aku paling tak suka...
sebba kau tak faham nak main cane...
blur....
mesin ni pun satu...kot ye pun bagi lah arahan dalam bm or bi...pi bagi dlm bahsa cino tu sapa yang fhm...budak cino je lah pun...tu sebab ada budak cino dtg guide kail main..tapi yang bengang tu ajar aku pun ckp cino..sah2 lah aku pun xfaham...apatah lagi kail..huhu..maka nya aku buat muka hepi smbil angguk2 mengiakan aja apa yg budak tu ajar sambil berdoa agar cepat lah habis game ni....hahhaha

lepas main tu nak main kereta lak..ok boleh nak...duit byk lagi...hahha...ok yang ni kail teror..siap senget2 badan lagi..good!..Sekejap rasa bangga bila da org impress tgk skill kail..haha...so impress juga tgk mak olok ko ni kail...hahha...pandai didik anak....hahah
lepas main kete main bola lak..tapi masuk kan bola dalam mulut naga...haha..makan lah naga oi...dengan aku2 main...sekali aku baling terus sepuluh aku sumbat...haha..sengal...orang yang jaga tu siap jeling2 lagi..apa ke sengal mak budak ni kan..lantak kan...

lepas tu kail nak main kete lagi..tapi nak main yang org dewasa main tu..kete race tu...so yg ni aku terpaksa jadi penekan minyak and brek dia la..sbb dia tak sampai nak pijak pedal minyak and brek tu...dia kawal stereng...pun pandai jugak budak ni main..eh eh asal main kete je teror je kail ni..besar dalam kete gamaknya budak ni...tapi kan..kann..kebas paha aku sbb meriba kail ni...macam mana lah aku ni ada anak kalau dia demokkk...hukhukhuk..mlm2 mesti "bang...urut kaki.." eh
habiskan duit mak boleh lah tunuk peace kan...makanya selesai lah tugas aku menjaga budak ni..huhu...kelihatan aku akan turun berat bila menjga budak..haha..dah sgt lah tak terurus keadaan aku...haha..tapi maintain cumel...wakkaka..

aku cite kat haqi..
baham aku gelak tergolek-golek...
ckp aku kena buli dgn budak..
hoiiii.......

walaupun gua begini...
cuba tnya anak buah gua..
siapa cik ain?
mesti ingat wa ckp lu.........

suka je main dgn budak...tapi maybe sbb aku ni ada perasaan gelisah nad takut sket...budak men tepi tangga aku dah berlari ke tangga..budak men kat dapur, aku dah berlari ke dapur..aku jenis takut sket..kalau akak aku dia buat dek je...aku lak yang risau lebih..padahal budak tu tak da pa pun...prnah bawa anak buah aku men kat playground..aku lak sekaki kaki ikut dia main..yang akak aku tgk je...dgn aku aku panjat gelonsor..huhu..risau weiii..kang jatuh...macam2 aku fikir..padahal budak tu pandai je.main sndiri...

kena belajar lagi untuk lebih cool bila bersama budak...kadang2 aku ni suka mengajar budak tu cara orang besar..macam nak mandi kena buat apa... step by step..membebel dalam bilik air dgn dia smbil mandikan dia...mcm kalau main sabun apa kan jadi pada lantai...licin kan..nanti boleh jatuh..blal..bla..bla...aku tak bape suka nak jerit2 marah..aku letih..aku lagi suka mengajar..macam kan budak tu fhm...tapi tak salah pun kalau kita ajrkan budak tu details..daripada menjerit tak tentu...

budak ni mmg tak faham pun apa yang kita explain..tapi ada jugak sedikit yang lekat kat kepala diarang..macam anak buah aku...akak aku penah cerita dia terkejut bila anak dia cakap "mama...tak baik kan buat dhiya (adik dia), allah marah"..sbb aku and akak aku penah ckp and ajar dia jgn kacau adik or org lain..allah marah or tak suka kalau kita buat jahat dengan orang...padahal time duk bla..bla..dia fhm ke idok...budak2 macam tu la..pandai cakap pandai jugak buat..cakap byk2 kali buat jugak kan...dan dan time tu jugak dia kacau adik dia..kena rajin nasihat lah...kita yang dah tua ni pun sama..nasihat patpuluh kali pun belum tentu dengar....jgn nak tipu la kan..hahha...

lagi satu kelemahan aku bila tgk budak nagis..asal nagis je..aku rasa nak pujuk...even anak buah aku tu nagis sbb aku yang marah (ak akan marah jugak bila dah xdgr sgt) aku jugak lah yg g pujuk nya nanti..tak suka tgk budak nagis...kakak aku mesti bengang dengan aku..asal dia marah anak dia..aku lak yang laju2 ambil budak tu pujuk2...huhu..acane?makin berlemak lah budak tu kan...hahha...

ni dah lama dah jumpa anak buah...dah rindu sangat dekat dorang...hihi..
dah besar2 pun dornag...boleh bawa dornag main kejar dah pun..hihi..

walaupun mission jadi babysister fail..
inshaallah will have improvement...

will see?